Caigudes generalitzades a Àsia amb el focus a les actes del Banc de la Reserva d'Austràlia

El banc central considera que els tipus actuals estaven "molt per sota" de la taxa neutral

Per

Bolsamania | 19 jul, 2022

Caigudes generalitzades per a les borses del continent asiàtic, després d'un començament positiu de la setmana i mentre els inversors digereixen les actes de la reunió del banc central d'Austràlia.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha liderat les pèrdues, amb un descens de l'1,15%, i l'índex Hang Seng Tech ha caigut 1,64%. Els mercats de la Xina continental han baixat. El Shanghai Composite ha cedit un 0,29% i el Shenzhen Component ha baixat un 0,64%.

Dimarts, el Banc de la Reserva d'Austràlia ha publicat les actes de la reunió, en què s'indicava que el consell considerava que els tipus actuals estaven "molt per sota" de la taxa neutral, cosa que suggereix que seran necessàries noves pujades perquè la inflació torni a assolir l'objectiu amb el temps.

L'RBA va apujar els tipus a 50 punts bàsics a principis d'aquest mes. "El nivell dels tipus d'interès seguia sent molt baix per a una economia amb un mercat laboral ajustat i que s'enfronta a un període de més inflació", assenyalaven les actes.

El dòlar australià s'ha enfortit fins als 0,6838 dòlars.

Els índexs de Corea del Sud han estat mixtos. El Kospi ha cedit un 0,29%, mentre que el Kosdaq ha guanyat un 0,28%.

Els mercats japonesos han tornat a operar dimarts, després del festiu de dilluns, i han trencat la tendència de la regió. El Nikkei 225 ha pujat un 0,76%, mentre que l'índex Topix ha pujat un 0,55%.

Últimas noticias