Caigudes a Wall Street després dels màxims anuals de l'S&P 500

La setmana estarà marcada per les dades del mercat laboral

Per

Bolsamania | 04 des, 2023

Wall Street cotitza amb vendes aquest dilluns després dels guanys de divendres, que van portar els índexs novaiorquesos, no només a finalitzar la setmana en 'verd', sinó que van permetre a l'S&P 500 assolir un nou màxim del 2023. Per això, i pels alts nivells de sobrecompra al mercat, els experts consideren sana una correcció.

"És necessari un reajustament d'expectatives abans de les reunions de la Reserva Federal (Fed) i del Banc Central Europeu (BCE). Seria sana una petita correcció", expliquen els analistes de Bankinter.

Una opinió compartida des de Link Securities, on estimen que "a curt termini, l'elevat nivell de sobrecompra que presenten els índexs i molts valors, així com els bons, és factible que provoqui que les borses europees i nord-americanes entrin en una petita fase de consolidació, que podria comportar una petita correcció, encara que creiem que aquesta, si es produeix, serà molt lleugera".

L'optimisme ha envaït els inversors enmig de l'expectativa que la Fed no tornarà a apujar els tipus d'interès, tot i que els estrategs adverteixen que les primeres retallades de tipus no arribaran fins a mitjans del 2024, i per això aconsellen cautela.

"A mesura que ens endinsem l'últim mes del 2023, és difícil veure què acabarà amb aquest renovat entusiasme per la idea que els bancs centrals estan a punt de fer un gir pel que fa a la política de tipus", afirma Michael Hewson, analista en cap de mercat de CMC Markets UK.

EL MERCAT LABORAL, PROTAGONISTA DE LA SETMANA

La confirmació que la Fed s'ha acabat amb les pujades de tipus pot arribar aquest divendres amb la publicació de l'informe d'ocupació oficial. Els inversors esperen amb atenció la seva publicació i confien que la creació de llocs de treball es mantingui per sota de 200.000.

"La principal cita de la setmana per als mercats serà la publicació divendres de les xifres d'ocupació no agrícola nord-americanes del mes de novembre, xifres molt rellevants, ja que, si continuen mostrant que el mercat de treball del país continua molt tensionat, és factible que això sigui rebut negativament per part dels mercats de bons i accions, ja que reduiria les expectatives que la Fed comenci a abaixar les taxes oficials a principis del segon trimestre del 2024, tal com descompten ara molts inversors”, afegeixen a Link Securities.

Durant la setmana es donaran a conèixer altres dades del mercat laboral com l'enquesta d'ofertes de treball i rotació laboral (JOLTS), aquest dimarts, l'informe d'ocupació del sector privat que elabora la consultora ADP (dimecres) i les dades d'atur setmanal (dijous).

"Les xifres sòlides de qualsevol d'ells podrien provocar un modest repunt dels rendiments nord-americans en absència de qualsevol comentari agressiu de la Fed abans de la reunió final del 2023 de la setmana que ve", afegeix Hewson.

Així mateix, dimarts també es coneixeran el PMI i ISM serveis del novembre.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, Spotify ha anunciat la seva tercera ronda d'acomiadaments que afectarà més de 1.500 treballadors de la companyia, al voltant d'un 17% de la plantilla, sobre la base de la necessitat d'"alinear Spotify amb els nostres objectius futurs i assegurar-nos de que tenim la mida adequada per als reptes que tenim al davant”. Les seves accions pugen un 9% a la sessió.

A més, Virgin Galactic es desploma a prop d'un 13% després que el seu fundador, Sir Richard Branson, hagi descartat invertir més diners a la seva companyia de viatges espacials.

També cau Meta (-3%), després de conèixer-se que el seu director executiu (CEO), Mark Zuckerberg, està venent accions de la companyia per primera vegada en dos anys, després que el valor hagi obtingut des del començament d'any una revaloració superior al 160%.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,88% (73,40 dòlars) i el Brent cedeix un 0,84% (78,21 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,49% (1,0827 dòlars), i l'unça d'or es deixa un 1,22% (2.065 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 4,266% i el bitcoin puja un 4,92% (41.548 dòlars).

Últimas noticias