BBVA, Repsol i Amadeus: apostes que Credit Suisse aconsella no perdre's ara mateix
Posa damunt de la taula 88 accions en les quals aconsella invertir al tercer trimestre
Firma i gestors han començat ja a publicar les seves previsions per al que resta d'any, una vegada digerida la crisi del coronavirus, i Credit Suisse no ha estat menys. El banc suís ha publicat un informe amb els seus 'Top Picks' europeus, és a dir, les accions del Vell Continent que recomana tant sí com no per al tercer trimestre, i entre elles n'hi ha tres d'espanyoles: BBVA, Repsol i Amadeus.
Són títols que representen, segons afirmen els experts de Credit Suisse, "nostres més altes conviccions i més diferenciades seleccions" per al període que va de juliol a setembre. En concret, posa damunt de la taula 88 accions en què aconsella invertir, de les quals 50 ho fan millor que el mercat i 38 tenen pitjor rendiment, però tot i així continuen sent atractives.
Noticia relacionada
Hay motivos para creer que Repsol puede doblar su valor actual, según Credit SuisseEntre les quals superen al mercat s'hi troba Repsol, a la qual adjudica un preu objectiu de 15 euros, la qual cosa suposa un potencial de revaloració de més del 87% respecte a la seva cotització actual. "El nostre preu objectiu es basa en un preu del petroli Brent a llarg termini de 60 dòlars/barril", que s'aconseguiria de 2022 en endavant. Però també, diuen els analistes del banc suís, en un "marge de refinat inferior a 6 dòlars/barril, que està per sota dels nivells de meitat de cicle, degut a les perspectives més desafiadores a llarg termini per al refinat".
"Si assumim un preu del Brent a llarg termini més conservador, de 50 dòlars/barril, estimem els preus de les accions de Repsol en un marge de refinat inferior a 2,5 dòlars/barril", la qual cosa en opinió de Credit Suisse serien "nivells insosteniblement baixos" que provocarien que "moltes companyies de la indústria fossin deficitàries actualment, així com en relació amb les tendències històriques".
La seva valoració de Repsol és la més alta que podrien fer, ja que segons Credit Suisse, considerant un preu del Brent a llarg termini de 50 dòlars i un marge de refinat de 4 dòlars, el valor dels títols de la petroliera seria de 10 euros/acció. "Passar a un marge de refinat de 5 dòlars/barril portaria el nostre preu objectiu a 11 euros/acció, sempre tenint en compte un escenari en el qual el preu del Brent se situï en 50 dòlars", apunten aquests experts. I si el marge de refinat arriba a 6 dòlars (el nivell de l'any passat), el preu objectiu de Repsol se situaria en 12 euros/acció, amb el petroli a 50 dòlars a llarg termini. En qualsevol cas, el potencial de revaloració és clar.
I què diu de BBVA i Amadeus? Tots dos títols es troben a la llista d'aquells el rendiment dels quals és inferior al del mercat, però encara així Credit Suisse aposta per ells. Al banc li dóna un preu objectiu de 2,8 euros, per sota del seu preu de cotització actual. "Continuem sent cautelosos amb les operacions del banc als mercats emergents, en particular amb la seva dependència de la contribució de Mèxic als guanys del grup", apunten els experts de l'entitat suïssa.
De fet, esperen que hi hagi un desapalancament pluriennal i retallades de taxes després de la desacceleració econòmica provocada per la Covid-19 a Mèxic, la qual cosa "amenaça el creixement" del banc que presideix Carlos Torres. I a Credit Suisse també el preocupa que l'"escassa política fiscal" no proporcioni un sòl als "possibles incompliments" de l'entitat.
"Esperem que els nivells de RoTBV de BBVA caiguin per sota de la tendència de dos dígits observada fins a 2019 a un 3%-4%-6% en 2020-2021-2022", remarquen aquests analistes, que apunten que encara que des del primer trimestre d'enguany el capital de l'entitat es manté "a la part baixa dels objectius de gestió", creuen que es mantindrà "per sobre del mínim distribuïble (MDA) requerit durant la crisi, en un 11,3% al 2020, i en un 11,5% al 2021". A més, apunten que el banc no està acumulant cap dividend i no espera que reprengui la retribució a l'accionista fins a 2021.
AMADEUS: SOTA RENDIMENT PEL TRÀNSIT
Finalment, Credit Suisse atorga un preu objectiu a Amadeus de 38,5 euros, molt allunyat del seu nivell actual de cotització (representa un 18% de potencial reducció), i és que creu que és un títol de "baix rendiment". La seva qualificació es deu al fet que els experts del banc suís no esperen que "el trànsit es recuperi abans de 2023, donada la gran preocupació que existeix entorn dels viatges corporatius".
Però, a més, també veuen "riscos de 'efecte combinat' en la història de la recuperació de Amadeus", que són els següent: la recuperació dels viatges de llarga distància es retarda significativament respecte als de curta distància (el que implica efectes negatius de la combinació de preus); menor rendibilitat, ja que les companyies de baix cost guanyen terreny a les companyies tradicionals a Àsia-Pacífic i Europa; i agitació de les agències de viatges a causa de les pressions de liquiditat, la qual cosa pot afectar l'oferta de reserves.
"D'altres interrogants es refereixen als pressupostos de TI de les aerolínies i els hotels, així com la salut financera de la proliferació de nous competidors que fragmenten l'espai de la tecnologia de viatges", conclou Credit Suisse, que no obstant això continua veient-la com una atractiva opció d'inversió durant els pròxims mesos.