Barclays veu positiu que s'hagi reduït l'eufòria a les borses i n'anticipa més alces

Els índexs han seguit pujant des de finals d'abril, però de forma molt més assossegada

Per

Bolsamania | 04 jun, 2021

Més alces a les borses a curt i mitjà termini en un context de menor eufòria i de major assossec, que és favorable. Així veu Barclays el panorama en la renda variable de cara a aquest mes de juny, al mateix temps que recomana als inversors que "mantinguin la calma i se centrin en el marc general" que, segons ell, segueix afavorint els avenços en la renda variable.

"La fatiga i la debilitat estacional han fet que els inversors redueixin les seves posicions alcistes, però una menor complaença és saludable, ja que rebaixa el risc de correcció i deixa 'pols seca' per comprar a les caigudes. El posicionament és alcista, però no extrem", expliquen aquests experts.

Des de mitjans d'abril les borses s'han mostrat molt més moderades en els seus moviments. "Segueixen avançant, però ho fan molt més a poc a poc", reconeixen els analistes de Bolsamanía. Maig va ser un mes molt tranquil, durant el qual la preocupació per la inflació es va desinflar mentre els bancs centrals continuen 'a voltes' amb el que faran en el futur. Aquest mes hi ha reunions de tipus del Banc Central Europeu, de la Reserva Federal, del Banc d'Anglaterra i del Banc del Japó. Les borses, però, mantenen de moment aquesta tranquil·litat i bon to.

Amb tot, Barclays remarca que el panorama general segueix afavorint que els índexs continuïn fent-ho bé, amb una sèrie de factors que conviden a l'optimisme. "PMI resistents, a prop de nivells màxims, que solen anar seguits de rendiments més baixos, però encara positius; sector privat en bona forma, amb els consumidors i les empreses desitjosos de gastar; governs que ja no tenen gana per l'austeritat, cosa que significa que els pressupostos expansius podrien haver arribat per quedar-se; liquiditat que és poc probable que s'elimini ràpidament, ja que els bancs centrals concedeixen el benefici del dubte a una major inflació; forta recuperació dels beneficis (empresarials)...", enumeren aquests analistes.

MILLOR RENDA VARIABLE NO NORD-AMERICANA

Barclays ha moderat la seva exposició als cíclics davant dels defensius, mantenint la seva inclinació cap als 'value' (finances i matèries primeres) per cobrir la inflació i les majors rendibilitats dels bons.

"Aprofitem la recent consolidació per tornar a pujar Autos a sobreponderar i retallar Assegurances a neutral", expliquen. "A nivell regional, creiem que la reflació i el valor relatiu afavoreixen la renda variable no nord-americana", afegeixen. En aquest sentit, destaquen que Europa s'està posant al dia, però segueix sent relativament més barata (...) i hauria beneficiar-se de l'ampliació de la recuperació mundial, encara que la política i l'euro més fort són riscos potencials, reconeixen.

"La renda variable dels països emergents s'ha vist afectada per diversos factors idiosincràtics fins a la data, però hauria de comptar amb un suport fonamental mentre el dòlar estigui limitat i la recuperació mundial es mantingui", conclouen.

Últimas noticias