Barclays segueix sobreponderant la renda variable mundial... "tot i a contracor"
La companyia es mostra cauta perquè les borses estan cares, però considera que els queda recorregut
'Sobreponderar' renda variable i 'infraponderar' renda fixa, encara que amb cautela tenint en compte tot el que han pujat els índexs. Aquesta és la principal conclusió de l'últim informe de perspectives d'inversió de Barclays, que reconeix que manté la seva visió positiva de les borses "a contracor", ja que les seves valoracions estan molt altes.
"Encara que (els índexs) no estan al punt màxim de l'any, les seves valoracions segueixen sent elevades. (...) No obstant això, aquests preus no mostren el panorama complet, perquè no cotitzen encara la forta probabilitat de sorpreses a l'alça en els beneficis empresarials en relació amb el que esperava el consens", expliquen des de Barclays. "Si afegim una recuperació econòmica més àmplia i la reducció del risc de cua de la inflació, seguim recomanant renda variable mundial, encara que a contracor, a causa de la magnitud de les pujades actuals", precisen.
Barclays afegeix que hi ha tres qüestions que centraran l'atenció dels mercats durant la resta de l'any:
- Ha arribat el creixement mundial al seu punt màxim?
- Haurien els mercats preocupar-se que les recents impressions sobre la inflació es converteixin en una inflació galopant?
- Podria una Fed de línia dura fer descarrilar el mercat de valors?
"Creiem que la resposta a les tres preguntes és 'no'", assenyalen contundents des de Barclays, cosa que reafirma la seva idea de sobreponderar la renda variable, tot i que reiterant aquest risc a causa de les elevades valoracions dels índexs, que els porten a ser cauts.
QUÈ RECOMANEN?
Barclays reconeix que la clau estarà en la selecció dels sectors correctament. "Al llarg del primer trimestre, la narrativa principal en la renda variable va ser recomanar sectors 'value' (valor) davant de 'growth' (creixement)." Creiem que la rotació ha seguit el seu curs; recomanem un moviment cap a valors 'growth'", expliquen.
Segons aquests experts, les companyies tecnològiques de creixement secular estan posicionades favorablement per beneficiar-se de la transformació digital que es va accelerar durant la Covid. No obstant això, les valoracions de les empreses de programari (ex-FANMAG) semblen bastant "voluminoses", de manera que prefereixen les FANMAG, ja que el seu preu és "més raonable". Les companyies financeres "haurien de rebre un impuls si els tipus d'interès pugen", expliquen des de la companyia.
"En general, als EUA estem sobreponderats en FANMAG, Finances i Sanitat, mentre que estem infraponderats en Serveis Públics i Immobiliari, Serveis de Comunicació ex-FANMAG i Béns de Consum", afirmen.
A la renda variable europea, Barclays veu "un atractiu més uniforme", i subratlla que els beneficis han sorprès en major mesura a Europa i al Regne Unit que als EUA. El consens de creixement del BPA (benefici per acció) el 2021 per a la zona euro és ara del 48% (revisat a l'alça des del 38% del març de 2021 i més fort que el 36% previst per als EUA), i amb un major creixement el 2022 (14%) que a la resta del món (11%), a causa de la posterior reobertura d'Europa. "Els nostres models suggereixen que el creixement del BPA podria ser encara més gran", apunten aquests analistes.
"Aquest any, les accions europees ja han superat les nord-americanes, tot i el retard en la reobertura, i creiem que encara els queda potencial", remarquen.
Barclays espera que l'impuls econòmic d'Europa es mantingui el 2022, amb la recuperació de la despesa del sector privat, la sortida de la crisi dels bancs, la política fiscal expansiva i un cicle d'inversió en forma de 'V'. Davant d'això, les accions nord-americans estan més exposades al risc de cua d'una pujada dels tipus de l''impost de societats.
"A Europa, estem sobreponderats als sectors amb més oportunitats de seguir la recuperació, com l'Energia, els Materials i el Sector Financer, i estem infraponderats en la Sanitat, les Telecomunicacions i el Sector Immobiliari", conclouen.