Bankinter eleva l'exposició a borsa entre el 10% i el 25%: "Molt millor aspecte"

"Tot o gairebé tot el que podia millorar i/o sortir bé està millorant i/o sortint bé (per fi!)"

Per

Bolsamania | 14 nov, 2022

Bankinter torna a veure amb bons ulls la renda variable. Els experts de l'entitat han augmentat l'exposició a borses entre el 10% i el 25% en tots els perfils, i és que ara "els riscos es mouen a la baixa", i per això té "molt millor aspecte".

Segons la seva opinió, després de la forta "pujada" que van experimentar les borses la setmana passada, recolzant-se en el retrocés de la inflació nord-americana, aquesta setmana "consolidarem el canvi a millor de la situació… amb sensació de deixar enrere el pitjor".

"El que podia sortir bé la setmana passada, va sortir bé", diuen els estrategs de Bankinter, que remarquen que el fet que la inflació nord-americana sortís millor del que s'esperava tant en taxa general (+7,7% des de +8,2 %) com en taxa subjacent (+6,3% des de +6,6%), i que el soroll/conflicte polític nord-americà que podria haver sorgit arran de les eleccions de mig mandat (midterms) s'hagi quedat en una "amenaça" incomplerta… almenys, de moment", són "les principals claus de millora" que els ha portat a elevar les valoracions de les borses.

Com expliquen, "les hipòtesis de base milloren i els riscos es mouen a la baixa, cosa que millora els models de valoració)", i per tant, Bankinter ha decidit "tornar a pujar l'exposició" en renda variable. També en la seva decisió ha influït el fet que la Xina comença a flexibilitzar la seva "ineficaç" política de 'zero Covid' mentre que el to dels resultats corporatius "confirma cada dia ser millor del que s'esperava".

A més, "s'assumeix la convivència a llarg termini amb la guerra a Ucraïna sense conseqüències dramàtiques i la macro europea sembla més resistent del que s'esperava, sobretot a l'ocupació". "Tot o gairebé tot el que podia millorar i/o sortir bé està millorant i/o sortint bé (per fi!), cosa que eleva les valoracions de les borses gràcies a la possibilitat real d'aplicar hipòtesis i estimacions menys conservadores", defensen els analistes de Bankinter.

"La nostra valoració actualitzada de l'S&P 500 se situa al rang entre 4.066 punts (si es revisés a la baixa el seu BPA'22 mitjà un -2% addicional) i 4.149 (si això no passés) vs 3.671 anterior. Això significa que considerem raonable prendre posicions per sota o fins i tot dins aquest rang", apunten al seu informe diari de mercats aquests experts.

A més, veuen "probable que puguem continuar revisant a l'alça" aquesta valoració, "si les circumstàncies segueixen millorant, particularment si la Fed aplica una pujada de 50 punts bàsics i no de 75 punts bàsics (fins a 4,25%/4,50%) en la seva reunió del 14 de desembre i suavitza el seu enfocament, una cosa força probable", destaquen.

Aquesta nova valoració els porta a "incrementar els nivells d'exposició recomanats entre 10% i 25% segons perfils de risc, els quals queden com s'indica a la següent escala: Defensiu 15%, Conservador 20%, Moderat 40%, Dinàmic 50% i Agressiu 70%". Han elevat un 10% als perfils Defensiu i Conservador, mentre que a Moderat i Dinàmic la pujada ha estat del 20%. A l'Agressiu li han augmentat un 25%. Tal com insisteixen, ara “l'aspecte és molt millor” per a la borsa.

Suposa, com diuen des de Bankinter, el segon pas en el "procés de normalitzar les exposicions (després d'una pujada més modesta que vam implementar l'1 d'agost, entre el 5% i el 10%)". "Encara ens trobem per sota dels nivells previs a l'inici de la guerra a Ucraïna", recorden els analistes del banc, que recorden que els propers passos que facin en aquest sentit "dependran de l'evolució les dades d'inflació, el to dels bancs centrals i la revisió dels resultats empresarials".

D'aquesta manera, "si els desenllaços són favorables, com esperem, revisarem novament els nivells d'exposició a l'alça", comenten.

"Encara que hi pot haver volatilitat a curt termini, els nivells actuals de les borses ofereixen un binomi rendibilitat/risc raonable amb perspectiva de mitjà termini", conclouen.

Últimas noticias