Bankinter aconsella 'comprar' l'immobiliari cotitzat: "Bona oportunitat d'inversió"

Suma a la seva estratègia actius de l'activitat econòmica, com ara oficines, centres comercials i residencial

Per

Bolsamania | 05 jun, 2024

L'immobiliari cotitzat "ofereix bones oportunitats d'inversió" per als analistes de Bankinter, que mantenen la recomanació de compra davant d'un 2024 i 2025 favorable per al sector.

Destaquen que, encara que l'immobiliari cotitzat global ha pujat un 13% des de l'última vegada que van elevar la recomanació, l'octubre del 2023 encara està més d'un 20% per sota dels nivells del 2021, abans de començar amb el procés de pujades dels tipus d'interès.

"Ofereix bones oportunitats d´inversió, amb descomptes sobre valoració d'actius, que superen en molts casos el 35%, i amb rendibilitat per dividend mitjana del 4,3%, superior a la TIR de la renda fixa global (4%)".

Un creixement econòmic moderat, tot i que és positiu, una inflació encara elevada, a nivells superiors al 2%, i el començament del procés de rebaixes de tipus d'interès són les raons que aporten a pensar en un escenari favorable per a l'immobiliari global.

"Incorporem a la nostra estratègia actius més vinculats a l'activitat econòmica, com oficines, centres comercials i residencial, en què la demanda s'hauria de veure recolzada pel creixement econòmic i les cotitzacions del qual han estat més penalitzades en els últims anys", assenyalen al seu darrer informe.

Entre ells, destaquen socimis o REIT europees, com: Vonovia, Immobiliari Colonial o Lar Espanya, o promotores com Aedas Homes i Neinor Homes.

"Sense oblidar-nos d'actius de creixement estructural, com ara logístics, centres de dades i altres vinculats a la salut (residències de gent gran i hospitals)", afegeixen. Per tenir-hi exposició aconsellen companyies com Welltower, Prologis o Digital Realty Trust.

Últimas noticias