Àsia tanca una primera setmana de l'any feble: Corea del Nord dispara 200 projectils

El Hang Seng de Hong Kong acomiada la setmana amb caigudes acumulades que ronden el 3%

Per

Bolsamania | 05 gen, 2024

Les borses asiàtiques acomiaden una primera setmana de l'any que ha estat marcada per la feblesa. Cal recordar que, en el que va ser un 2023 molt positiu per a la renda variable, els índexs que ho van fer pitjor van ser els xinesos, encapçalats pel Shanghai i el Hang Seng. La setmana ha estat condicionada pel tancament de la Borsa del Japó per festiu fins aquest dijous i pel problemàtic començament d'any allà, amb el terratrèmol i l'accident aeri de Japan Airlines que ha costat la vida de cinc persones.

Aquest divendres s'han publicat més dades macro rellevants a Àsia, entre les quals destaquem el PMI serveis del desembre del Japó, que ha pujat fins a 51,5 des de 50,8, tot i que ha quedat per sota de la previsió del consens de 52,0 punts.

Amb això, avui són notícia a Àsia les tensions geopolítiques. Corea del Sud ha ordenat als civils a l'illa fronterera de Yeonpyeong que es traslladin a refugis després que Corea del Nord disparés 200 projectils d'artilleria al mar a prop de l'illa, segons han informat els mitjans de comunicació locals.

"Vam anunciar l'evacuació després de rebre una trucada d'una unitat militar que informava que s'estava duent a terme un atac marítim a l'illa de Yeongpyeong a causa d'una situació de provocació per part de Corea del Nord", ha dit un funcionari a Yonhap News, segons recull CNBC.

Amb tot, l'índex Hang Seng de Hong Kong acomiada la setmana amb caigudes acumulades que ronden el 3%, igual que el Kospi de Corea del Sud.

A la sessió d'aquest divendres, que ha mostrat un to mixt als mercats asiàtics, el Hang Seng perd un 0,7%, mentre que el CSI 300 de la Xina es manté pla.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha tancat amb retallades lleus del 0,07%, als 7.489,10 punts, estenent les pèrdues per tercer dia consecutiu. L'índex baixa un 1,3% a la setmana.

El Nikkei 225 del Japó puja un 0,27%, mentres que l'índex Topix suma un 0,69%.

El Kospi de Corea del Sud cau un 0,44%, mentre que l'índex més petit Kosdaq puja un 1,14%.

Topix i Kosdaq lideren la setmana, amb alces acumulades de l'1% cadascun.

Últimas noticias