Àsia tanca en vermell: l'IPC del Japó es modera al 3% i la Xina no toca tipus

Els índexs segueixen els descensos de la jornada passada a Wall Street després de Powell

Per

Bolsamania | 20 oct, 2023

Les borses asiàtiques acomiaden la setmana en vermell després de les caigudes de la jornada passada a Wall Street després de les paraules del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, que van tensionar els bons i van portar la rendibilitat del bo del Tresor a 10 anys al 5% per primera vegada des del 2007.

Powell va dir que la inflació segueix "massa alta" i que el banc central nord-americà està compromès a tornar-la a l'objectiu del 2%, tot i que ha afegit que aniran amb "cautela" per aconseguir-ho. També va assenyalar que un retorn sostenible a la meta del 2% és probable que requereixi un període de creixement per sota de la tendència.

Tot i que va assenyalar que les dades recents van mostrar avenços cap a un alentiment dels preus, també va declarar que la política monetària encara no és gaire restrictiva.

Els inversors asiàtics també han avaluat les dades de la inflació japonesa del setembre, que es va relaxar al 3% des del 3,2%. És el 18è mes consecutiu que se situa per sobre de l'objectiu del 2% del Banc del Japó.

Igualment, han estat pendents de la decisió de la Xina sobre els tipus, que ha mantingut sense canvis coincidint amb el que esperava el mercat. El tipus preferencial a un any es va mantenir al 3,45%, mentre que el tipus preferencial a cinc anys es va quedar al 4,20%.

Amb tot, al Japó, el Nikkei 225 cau un 0,54%, mentre que el Topix baixa un 0,38%.

El Kospi sud-coreà perd un 1,7% i el Kosdaq, un altre 1,7%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong baixa un 0,6%, mentre que l'índex de referència xinès CSI 300 cedeix un 0,55%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha tancat amb descensos de l'1,16% fins als 6.900,70 punts.

Últimas noticias