Àsia tanca en vermell, amb les borses de la Xina al nivell més baix des del febrer

Per

Bolsamania | 08 jul, 2024

Els mercats d'Àsia han tancat la primera sessió de la setmana amb caigudes, registrades principalment a les borses de la Xina, que han caigut al nivell més baix des del febrer després d'acumular el cinquè dia de pèrdues.

Els índexs Shanghai Shenzhen CSI 300 i Shanghai Composite de la Xina han caigut un 0,3% i un 0,5%, respectivament. A més, el Hang Seng de Hong Kong s'ha enfonsat un 1,8%. Mentrestant, el Topix ha baixat un 0,57%. En aquest cas, les caigudes es produeixen després que el Nikkei 225 i Topix s'acostessin a màxims històrics a la setmana passada.

Els inversors esperen aquesta setmana conèixer les dades de l'Índex de Preus al Consumidor (IPC) dels EUA, que es publicarà dijous, i les xifres d'inflació de la Xina, que seran dimecres. Aquestes dades indicaran l'estat de la recuperació econòmica i serviran per avaluar el camí que prendran els tipus d'interès de la Reserva Federal (Fed).

Per part seva, el Banc del Japó ha mostrat confiança que el país està avançant per aconseguir l'objectiu d'inflació del 2%, cosa que pot donar ales als arguments perquè el banc central pugi els tipus a la reunió que celebra a finals de juliol.

Al pla empresarial, els treballadors de Samsung Electronics han començat una vaga de tres dies per exigir salaris millors. Encara que els analistes creuen que és poc probable que tingui un impacte significatiu en la producció del fabricant de xips de memòria més gran del món.

D'altra banda, entre les divises, el ien registra un tercer dia de guanys després de recuperar-se del mínim de 38 anys que va tocar la setmana passada.

Últimas noticias