Àsia inicia la setmana amb caigudes mentre digereix les dades econòmiques de la Xina

El PIB del gegant asiàtic va créixer menys del previst al segon trimestre

Per

Bolsamania | 17 jul, 2023

Actualitzat : 09:16

Els mercats d'Àsia-Pacífic han començat la setmana majoritàriament en negatiu mentre els inversors digereixen les dades econòmiques clau de la Xina.

L'economia xinesa va créixer més a poc a poc del previst al segon trimestre, amb signes preocupants d'alentiment de la despesa dels consumidors i el persistent deteriorament del mercat immobiliari. El PIB va créixer un 6,3% al segon trimestre respecte a l'any anterior, segons les dades publicades aquest dilluns per l'Oficina Nacional d'Estadística, per sota de la previsió del consens del 7,3% i enfront del 4,5% previ. En termes trimestrals, creix un 0,8% enfront del 2,2% del primer trimestre i l'estimació del 0,5%.

Els mercats de Hong Kong han estat tancats aquest dilluns a causa de l'alerta emesa pel tifó Talim.

A la Xina continental, el Shanghai Composite cau un 1,1%, liderant les pèrdues a la regió, i el Shenzhen Component baixa un 0,89%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 baixa lleugerament.

El Kospi sud-coreà perd un 0,52%, però el Kosdaq puja un 0,24%, mentre que els mercats japonesos han estat tancats pel Dia de la Marina.

Al sud-est asiàtic, les exportacions nacionals no petrolieres de Singapur van caure un 15,5% el juny en comparació amb l'any anterior, mentre que més tard es publicaran més dades comercials d'Indonèsia.

Últimas noticias