L'Àsia tanca amb signe mixt després de la decisió de Trump sobre el pla d'estímuls

El president dels EUA ha ordenat suspendre les negociacions amb els demòcrates

Per

Bolsamania | 07 oct, 2020

El mercat asiàtic ha tancat aquest dimecres amb signe mixt després de les caigudes de més de l'1% vistes a Wall Street després de la decisió de Donald Trump de suspendre les negociacions amb els demòcrates per a arribar a un acord sobre el pla d'estímuls per a pal·liar els efectes de la Covid-19.

El president dels Estats Units va tuitar aquest dimarts: "He donat instruccions als meus representants perquè deixin de negociar fins que passin les eleccions quan, immediatament després que guanyi, aprovarem un important Projecte de Llei d'Estímul que se centri en els treballadors estatunidencs i les petites empreses".

"La decisió del president Trump de suspendre les negociacions fins al cap de les eleccions és una gran aposta", va escriure en una nota Rodrigo Catril, estratega de divises del Banc Nacional d'Austràlia.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia va liderar els guanys entre els principals mercats de la regió, pujant un 1,11%, després de l'anunci del pressupost del Govern. El ministre de finances del país va dir a la CNBC aquest dimecres que el Govern australià es concentra ara en la fortalesa de la recuperació.

L'índex Hang Seng d'Hong Kong es va recuperar de les caigudes de primera hora i va marcar alces del 0,46%. El Kospi de Corea del Sud també va avançar un 0,33%.

El Nikkei 225 del Japó va baixar un 0,05%, mentre que l'índex Topix va descendir un 0,18%. A Singapur, l'índex Straits Times va caure lleugerament.

L'índex MSCI d'accions d'Asia-Pacífic, sense comptar el Japó, va pujar un 0,21%.

Quant a notícies corporatives, les accions d'AirAsia X a Malàisia van caure un 10% després que l'empresa anunciés aquest dimarts un pla de reestructuració de deute i corporatiu.

Últimas noticias