Àsia cau: espera la Fed i el Banc de Corea veu "prematur" parlar de baixar els tipus

La reunió de la Reserva Federal copa totes les mirades

Per

Bolsamania | 03 mai, 2023

HANG SENG

00:00 04/10/24

  • 22.736,87
  • 2,82%623,36
  • Max: 22.742,36
  • Min: 21.824,68
  • Volume: -
  • MM 200 : -

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han acabat aquest dimecres en vermell. Els inversors es deixen emportar per l'estela de caigudes que ha marcat Wall Street després del rescat de First Republic, mentre esperen la reunió tan anhelada de la Reserva Federal (Fed) d'avui. A més, el governador del Banc de Corea ha dit que encara és "prematur" parlar de baixades dels tipus d'interès.

El mercat espera que el Comitè del Mercat Obert (FOMC, per les sigles en anglès) de la Fed torni a emprendre una pujada dels tipus de 25 punts bàsics, encara que també hi ha experts que pronostiquen una pausa després del que va passar amb el banc minorista nord-americà, First Republic, que ha estat comprat per JP Morgan.

A més, la inflació continua sent un problema urgent a tot el món, també a Àsia. Per això el governador del Banc de Corea, Rhee Chang-yong, ha dit que és massa aviat per començar a parlar de retallades de tipus. En declaracions a CNBC, el mandatari ha decidit tallar les especulacions que l'entitat podria començar a reduir el preu dels diners, afirmant que és "una mica prematur" fins i tot plantejar-s'ho.

"Ho hem deixat clar, atès que la nostra inflació subjacent continua estant molt per sobre del nostre objectiu, i la nostra inflació s'està situant per sota del 4%... així que està baixant", ha apuntat Rhee. Tot i això, ha assenyalat que "tot i així, crec que atès que està per sobre de l'objectiu, hem d'esperar i veure i llavors ja saps, seria una mica prematur parlar de pivot en aquest moment".

Rhee s'ha pronunciat així un dia després que Corea informés que la inflació va assolir el nivell més baix en 14 mesos, el 3,7%, encara que segueix per sobre de l'objectiu del 2% fixat pel banc central.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha liderat les pèrdues a la regió en caure un 1,77%, mentre que el Hang Seng Tech ha cedit un 2,47%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha perdut un 1,13% fins als 7.185,3 punts, i això que les vendes al menor preliminars han augmentat un 0,4% intermensual al març, superant la pujada del 0,2% del febrer, segons han mostrat les dades del Govern. El Kospi sud-coreà, per part seva, s'ha deixat un 0,91% per tancar als 2.501,4 punts, i el Kosdaq ha registrat una pèrdua més gran, de l'1,45%, i ha acabat als 843,18 punts.

Els mercats del Japó i la Xina continental han estat tancats aquest dimecres per festiu.

Últimas noticias