Àsia cau: el Japó creix menys del que s'esperava i Hong Kong tanca per la tempesta negra

El PIB nipó creix només un 4,8% al segon trimestre, davant del 6% estimat inicialment

Per

Bolsamania | 08 set, 2023

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han caigut aquest divendres després de la dada del Producte Interior Brut (PIB) del Japó. L'economia nipona ha crescut menys del que s'esperava el segon trimestre, i això ha pesat a l'ànim dels inversors. Així mateix, destaca el tancament de la borsa de Hong Kong a causa de la tempesta negra.

En concret, l'economia japonesa ha crescut un 4,8% interanual de l'abril al juny, per sota del 6% anunciat a la publicació preliminar de l'agost i també una xifra inferior al 5,5% previst pel consens.

En termes intertrimestrals, el PIB del segon trimestre de japó ha crescut un 1,2%, enfront de l'1,5% de l'informe preliminar i lleugerament per sota de l'1,3% previst pels economistes.

Això ha fet que el Nikkei 225 japonès s'hagi deixat un 1,2%, tancant als 32.606,84 punts, mentre que el Topix ha perdut un 1,11%. Per la seva banda, la borsa de Hong Kong ha cancel·lat la sessió borsària després de l'avís de tempesta negra, el primer avís d'aquest tipus des del 2021 i que ja ha provocat greus inundacions a moltes parts de la ciutat. S'han tancat les escoles i el govern demana als ocupadors que permetin que el seu personal treballi sota condicions flexibles.

Els mercats de la Xina continental també s'han situat en terreny negatiu, amb el CSI 300 perdent un 0,8%. A Austràlia, per part seva, l'S&P/ASX 200 ha baixat un 0,43%. A Corea del Sud, el Kospi perd un 0,56% i el Kosdaq s'ha mantingut pla.

També aquest divendres a la regió s'ha conegut el dèficit comercial de les Filipines, que va augmentar fins als 4.200 milions de dòlars el juliol, una pujada enfront del dèficit de 3.900 milions registrat al juny. En concret, les exportacions van caure un 1,2% interanual al setè mes de l'any, xifra que suposa un retrocés respecte al creixement del 0,9% registrat el juny.

Les importacions del país, no obstant, es van desplomar el 15,3% interanual el juliol, una caiguda més pronunciada que la contracció del 15,0% del mes anterior. El juliol, el comerç exterior total de mercaderies de les Filipines va pujar fins als 16.490 milions de dòlars, un 10,5% menys interanual.

Últimas noticias