Aquesta és l'advertència de JP Morgan sobre els valors de mitjana i petita capitalització

El banc s'ha tornat cada vegada més pessimista amb aquest tipus de companyies

Per

Bolsamania | 09 set, 2022

JP Morgan encara té més dubtes sobre els valors de petita i mitjana capitalització (small-mid caps), tal com recull en un informe publicat aquest dijous.

El banc nord-americà analitza les últimes caigudes d'aquests títols del 30% des dels seus màxims i apunta que reflecteixen un escenari de "recessió lleu", que és el que preveu el mateix banc. Tot i això, precisa que en contrastar les valoracions actuals d'aquestes companyies amb les tendències d'inflació, "la història mostra que les 'small-mid caps', i la renda variable en general, podrien caure encara més".

Aquest escenari pessimista està alimentat pel fet que ja ha començat el setembre, que ha estat històricament el mes més feble de l'any per a aquesta classe d'actius.

Davant d'aquest context, JP Morgan recomana ser selectius i demana als inversors que se centrin en aquelles pimes que han caigut prou per preveure una gran recessió o que es beneficien d'un tipus de visibilitat fonamental que l'univers més ampli de pimes no té.

MÉS CAIGUDES

El banc nord-americà detalla que la seva anàlisi mostra que, quan la inflació als EUA es dispara per sobre del 5%, triga una mitjana de tres anys a caure per sota del 3% i el 67% ha necessitat una recessió per aconseguir-ho.

"Les matemàtiques són similars quan la inflació supera el 9%, com ha passat aquesta vegada. La rellevància d'això és que l'S&P 500 mai no s'ha enfonsat amb un PER de més de 15,3 vegades i una inflació de més del 3%, cosa que suggeriria que hi podria haver més caigudes en les 'small-mid caps' (i a la renda variable en general) ja que estan cotitzant molt per sobre d'aquesta valoració", adverteix.

REFREDA LES EXPECTATIVES... ENCARA MÉS

El mes de maig passat, els experts de JP Morgan publicaven un informe, recollit per Bolsamanía, en què defensaven els valors de petita i mitjana capitalització com una de les seves opcions d'inversió favorites. Més tard, al juny, el banc revelava un altre informe sobre aquestes companyies i subratllava que el panorama seguia afavorint-les. Això sí, també anticipava que la macroeconomia oferia "dades contradictòries" i que la visibilitat era "nul·la". Així doncs, es començava a mostrar cautelós.

Just abans d'aquest informe de setembre, JP Morgan publicava una nota el 19 d'agost, aprofundint en una postura "tàctica de cautela" amb les 'small-mid caps' i subratllant que les valoracions deixaven poc marge d'error en entrar al setembre.

Últimas noticias