Amancio Ortega perd més de 21.300 milions amb l'esfondrament d'Inditex i Enagás

El mexicà Carlos Slim és un altre dels magnats perjudicats per aquesta crisi

Per

Bolsamania | 17 mar, 2020

No se salva ningú del desastre borsari. I els més adinerats, menys. Amancio Ortega, el sisè home més ric del món, ha perdut més de 21.325 milions d'euros a la borsa des que va començar la crisi del coronavirus. Aquestes tres darreres setmanes, l'empresari espanyol ha vist com les seves accions d'Inditex i Enagás s'han estimbat més d'un 35%.

Ortega és el propietari d'Inditex, pel bo i pel dolent. Amb el 59,3% del capital en el seu poder, veu com se li engreixa el compte corrent a l'hora de repartir dividends, però també és qui se'n ressent més en èpoques de grans pèrdues al parquet. Amb la reculada del 36% experimentada pel grup tèxtil des del 24 de febrer passat, la primera jornada en què la por dels inversors per l'arribada del coronavirus a Europa es va fer notar, el valor de la seva participació a la companyia s'ha reduït en 21.200 milions.

El magnat prefereix invertir en el mercat immobiliari, i no acostuma a comprar accions. La darrera excepció la va fer a finals de l'any passat, amb l'adquisició del 5% d'Enagás, per 281,63 milions. Aquesta participació va arribar a valdre 340 milions, just abans de les fortes davallades de les borses, però les accions han caigut un 36,6% des de llavors, fins als 215,5 milions. És a dir, ha perdut 125 milions.

Els experts avisen que els 'nombres vermells' poden seguir durant les properes setmanes. Ningú no s'atreveix a aventurar una data aproximada per a la fi de la crisi borsària, però s'espera que les caigudes de l'Ibex continuïn, i ja es deixa un 36% aquest 2020, i el mateix a la resta de borses mundials. Així doncs, es preveu que el capital d'Amancio Ortega segueixi disminuint aquests propers dies, com el de molts altres magnats.

CARLOS SLIM, UN ALTRE MAGNAT AFECTAT

Carlos Slim, la cinquena persona més rica del món segons la llista Forbes, també ha vist minvar el seu patrimoni. Fins aquest moment, l'empresari mexicà ha perdut 1.450 milions d'euros amb les seves quatre cotitzades espanyoles (FCC, Realia, Metrovacesa i Quabit Inmobiliaria).

Les pèrdues més grans les està notant amb FCC, de la qual en posseeix el 81% dels títols. La crisi del coronavirus enfonsa un 33% la constructora al parquet, i el capital de Slim s'ha reduït en 1.253 milions. També és el màxim accionista de Realia, amb el 71%, i en aquest cas el dany ha estat de 168 milions. La situació no és tan crítica amb Quabit Inmobiliaria, de la qual només en posseeix un 3%; el cop ha estat de poc més de 2 milions.

També posseeix una participació del 5,49% a Metrovacesa, però aquest és un cas que cal analitzar de manera diferent. A principis de febrer, el magnat va entrar a la companyia amb la compra d'un 3,05% del capital, per 44 milions d'euros. Posteriorment, va aprofitar la crisi borsària per fer créixer la seva posició un 2,44%, per 28 milions. Així, la seva primera inversió ha perdut uns 19 milions, i la segona uns 8.

Últimas noticias