Aberdeen: Catalunya preocupa més que un govern PSOE-Podem
La gestora britànica descarta una nova repetició electoral a Espanya
La gestora d'actius Aberdeen Standard Investment considera que el desafiament independentista de Catalunya està causant "volatilitat als mercats" i és un assumpte que preocupa més als inversors que la recent coalició de govern progressista entre PSOE i Podem.
Els inversors "no estan molt nerviosos" per la situació política d'Espanya, perquè el risc que Catalunya sigui independent és "relativament baix", ha explicat l'analista política de la gestora Stephanie Kelly, que no considera que el nou govern hagi de permetre un referèndum.
"No pensem que la incertesa sobre Catalunya hagi d'anar a millor o cap a pitjor amb el nou govern", ha sostingut Kelly en declaracions a Europa Press. L'experta ha explicat que en aconseguir suport dels partits independentistes, la seva influència al govern seria marginal.
No obstant això, l'experta ha recordat que els detalls d'aquesta coalició encara no han estat detallats en profunditat, però no esperen que la seva posició respecte a Catalunya sigui "molt sorprenent".
La economista d'Aberdeen s'ha mostrat escèptica pel que fa a les polítiques econòmiques que el govern de Sánchez i Iglesias podrien dur a terme sense tenir una gran majoria. "No crec que puguin fer moltes coses", ha postil·lat Kelly.
En qualsevol cas ha valorat que una major despesa social podria impulsar el consum -cosa que seria positiu- i ha descartat que el nou govern hagi de fer front a una recessió econòmica europea durant els propers tres anys.
NO ESPEREN GRANS REFORMES
Les previsions de la gestora passen per un govern en minoria amb suport dels partits petits sense possibilitat de dur a terme grans reformes, abans que una nova repetició electoral, tot i que "malauradament no és impossible" a Espanya.
Pel que fa a l'impuls del populisme amb el reforç de Vox a les últimes eleccions, l'experta ha explicat que es tracta d'una tendència europea "que seguirà present", si bé, en el cas d'Espanya no comporta el risc, perquè no hi ha una marcada eurofòbia com a Itàlia.