Yellen: Els EUA tenen la intenció de "subratllar" la necessitat d'un canvi de política a la Xina

La secretària del Tresor creu que "només podem avançar si ens comuniquem obertament"

Per

Bolsamania | 08 abr, 2024

"Tenim la intenció de subratllar la necessitat d'un canvi de política" a la Xina, ha assegurat durant la visita al país la secretària del Tresor dels Estats Units, Janet Yellen, fent referència a la política industrial i econòmica.

Yellen, que és a la Xina des de dijous passat i finalitzarà la visita al país aquest dimarts, s'ha reunit amb alts funcionaris xinesos, incloent-hi el primer ministre xinès Li Qiang a Pequín i el viceprimer ministre xinès He Lifeng a Guangzhou.

Aquestes últimes hores, la secretària del Tresor nord-americà ha recordat que, "durant l'any passat, hem posat la nostra relació bilateral sobre una base més estable".

"Això no ha significat ignorar les nostres diferències o evitar converses difícils. Ha significat comprendre que només podem avançar si ens comuniquem directament i obertament els uns amb els altres", ha dit.

Entre els acords assolit fins ara entre la Xina i els EUA destaca iniciar la cooperació i l'intercanvi conjunt entre el Tresor i el Banc Popular de la Xina sobre la lluita contra el rentat de diners per ampliar la cooperació contra les finances il·lícites i els delictes financers.

També, dur a terme intercanvis intensius sobre creixement equilibrat a les economies domèstica i global.

Últimas noticias