Putin signa un decret per cridar a files 150.000 russos d'entre 18 i 30 anys

Els nous reclutes no seran destinats al front d'Ucraïna

Per

Bolsamania | 01 abr, 2024

El president rus, Vladimir Putin, ha signat un decret que estableix la campanya rutinària de reclutament de primavera per la qual ha cridat 150.000 ciutadans al servei militar legal.

L'objectiu és "efectuar entre l'1 d'abril i el 15 de juliol del 2024 la crida al servei militar de ciutadans de Rússia en edats entre els 18 i els 30 anys", assenyala el document publicat al portal d'informació jurídica del país.

Aquesta recent convocatòria segueix la que es va realitzar a la tardor, durant la qual es van cridar a files 130.000 nous reclutes. S'espera que superi en nombre d'efectius la campanya de primavera de l'any passat, que va comptar amb aproximadament 147.000 mobilitzacions.

El govern rus ha aclarit que els nous reclutes no seran destinats al front d'Ucraïna. En canvi, seran desplegats com a part de formacions i unitats militars distribuïdes dins del territori de la Federació de Rússia.

Tots els homes a Rússia han de fer un servei militar d'un any de durada, o una formació equivalent durant l'educació superior, a partir dels 18 anys.

Al juliol, la cambra baixa del Parlament rus va votar a favor d'augmentar l'edat màxima a què els homes poden ser reclutats, passant així dels 27 als 30 anys. La nova legislació va entrar en vigor l'1 de gener del 2024.

Últimas noticias