Mor l'exprimer ministre xinès Li Keqiang

Ha mort després de patir un atac de cor mentre era a Xangai

Per

Bolsamania | 27 oct, 2023

L'exprimer ministre de la Xina, Li Keqiang, ha mort aquest divendres als 68 anys, poc després de la mitjanit, després de patir un atac de cor mentre era a Xangai.

Així ho ha comunicat l'emissora estatal xinesa CCTV. Cal recordar que Li va deixar de ser primer ministre del gegant asiàtic el mes de març passat, després d'encadenar dos mandats.

Li, considerat com un home de mentalitat relativament orientada a les reformes econòmiques, tenia una estreta relació amb l'expresident Hu Jintao, cosa que, en més d'una ocasió, el va portar a estar en desacord amb el successor de Hu, Xi Jinping.

Serà recordat per pressionar per promoure la cooperació comercial entre la Xina i altres països, així com per eliminar les restriccions al flux de persones i béns dins la Xina. També va advocar per "l'emprenedoria i la innovació massius".

Així mateix, Li passarà a la història per inspirar l''Índex Li Keqiang', que encara que no és oficial utilitza el consum d'electricitat, la càrrega ferroviària i els préstecs bancaris com a indicadors de l'economia, per la qual cosa molts consideren les seves xifres molt més veraces que les que proporciona el Govern.

Li, nascut a la província d'Anhui el juliol de 1955, va estudiar dret i posteriorment economia a la Universitat de Pequín, i finalment va rebre un doctorat en economia. Els seus primers càrrecs al Govern van ser el de governador de la província de Henan i altres rols de lideratge del partit a la província de Liaoning, segons recullen diferents mitjans estatals.

Li va entrar a formar part de l'alt cercle de poder de la Xina, el Comitè Permanent del Politburó del Comitè Central del Partit Comunista Xinès, el 2007. A més, va ser viceprimer ministre del 2008 al 2013.

Últimas noticias