La Xina anuncia la quarta mort d'una persona afectada pel brot del coronavirus

Aquest brot és semblant al causant de la Síndrome Respiratòria Aguda Greu o SARS

Per

Bolsamania | 21 gen, 2020

Actualitzat : 10:39

Les autoritats mèdiques de la Xina han confirmat aquest dimarts la mort d'una quarta persona afligida pel brot víric del coronavirus a la ciutat de Wuhan, capital de la província central xinesa de Hubei, segons ha informat l'agència estatal de notícies de la Xina, Xinhua.

L'home de 89 anys va morir diumenge, i es va convertir en la quarta víctima mortal després que les autoritats de Wuhan confirmessin aquest cap de setmana una altra mort més a la mateixa ciutat, després de fer un balanç que fins al moment ha deixat 198 casos de persones afectades, 25 dels quals ja han estat donades d'alta. A l'actualitat, 169 pacients estan sent tractats, dels quals 44 es troben en estat crític.

La malaltia també s'ha estès a Pequín, on s'han identificat dos pacients al districte de Daxing, a la part sud de la ciutat, mentre que l'altre cas ha estat registrat al sud de Shenzhen, a prop de la frontera amb Hong Kong.

Aquest brot és semblant al causant de la Síndrome Respiratòria Aguda Greu o SARS que es va desencadenar al sud de la Xina fa ja 18 anys i que va matar 800 persones a tot el món, però la Comissió de Sanitat de la localitat de Wuhan, província de Hubei i epicentre del brot, encara està completant l'estudi genètic d'aquesta soca.

Per la seva banda, el president de la Xina, Xi Jinping, ha demanat aquest dilluns al seu govern i a les autoritats del país que redoblin els esforços per frenar la propagació de virus, ja que és un moment "crucial" a causa dels nombrosos desplaçaments que es van a produir durant les pròximes dates amb motiu de les vacances per la Festa de la Primavera.

Últimas noticias