Els EUA planteja reconèixer un govern talibà si "defensa els drets humans i rebutja terroristes"

Declaren que estan treballant per decidir qui reconèixer com a líder a l'Afganistan

Per

Bolsamania | 17 ago, 2021

Ned Price, portaveu del Departament d'Estat nord-americà, ha obert aquest dilluns, mitjançant una declaració, la possibilitat de reconèixer un govern a l'Afganistan dels talibans en el cas que "defensin els drets humans i rebutgin terroristes".

"Al final, quan es tracta de la nostra postura cap a qualsevol futur govern a l'Afganistan, dependrà de les accions dels talibans. El fet és que un futur govern afganès defensi els drets bàsics del seu poble i que no doni refugi a terroristes, aquest és un govern amb el qual podríem treballar", ha declarat Price durant la roda de premsa.

Pel que fa a la fugida del país d'Ashraf Ghani, president de l'Afganistan, el portaveu ha dit que "no hi ha hagut una transferència formal de poder" i que els Estats Units està treballant amb la comunitat internacional per decidir qui reconèixer com a líder a l'Afganistan.

JOE BIDEN DEFENSA LA SEVA DECISIÓ DE RETIRAR-NE LES TROPES

El president dels EUA, Joe Biden, ha defensat aquest dilluns la decisió de retirar, després de gairebé 20 anys, les seves tropes del territori de l'Afganistan, cosa que va suposar una via lliure a un imparable avanç talibà: "La nostra missió mai va tenir per objectiu crear-hi una democràcia".

El president nord-americà s'ha centrat en els líders afganesos fugats admetent que "els vam donar tot el que necessitaven. Els paguem un sou, però no vam poder donar-los la voluntat per lluitar pel seu país. Els seus líders polítics es van rendir i van fugir".

Últimas noticias