Els EUA amenaça amb una "resposta significativa" si Maduro reprimeix Guaidó

Espanya ha reclamat al mandatari veneçolà la convocatòria d'eleccions

Per

Bolsamania | 28 gen, 2019

Els Estats Units va elevar el to durant el cap de setmana davant del president veneçolà, Nicolás Maduro i va advertir sobre la "resposta significativa" que seguiria a qualsevol acció contra l'oposició o el personal diplomàtic nord-americà a Caracas, a través de John Bolton, assessor de seguretat nacional del president Donald Trump.

Washington no ha retirat més que una part del personal de la seva ambaixada a Caracas, tot i que Maduro anunciés la passada setmana la ruptura de relacions diplomàtiques amb els Estats Units després que l'administració Trump reconegués com a president del país a Juan Guaidó, el líder opositor que es va autoproclamar en el càrrec al final d'una multitudinària manifestació a Caracas el passat dimecres.

"Qualsevol tipus de violència i intimidació contra el personal diplomàtic nord-americà, el líder democràtic de Veneçuela, Juan Guaidó, o l'Assemblea Nacional, representaria un greu atac a la legalitat i estarà seguit d'una resposta significativa", va dir Bolton diumenge a través del seu compte de Twitter, que va titllar el Govern de Maduro d'"estat mafiós".

Les paraules de Bolton representen l'última escalada de tensió entre el govern veneçolà i un nombre cada vegada més gran de països que estan reconeixent oficialment Guaidó i estan pressionant perquè se celebrin unes noves eleccions.

Espanya ha reclamat al mandatari veneçolà la convocatòria d'eleccions en un termini de vuit dies i ha advertit que reconeixerà Guaidó si això no es produeix, un ultimàtum fixat pel president Pedro Sánchez al qual van donar suport els principals països europeus.

"Ningú pot donar-nos un ultimàtum. Si algú vol anar-se'n de Veneçuela, que se'n vagi", va declarar Maduro a CNN Türk, la filial turca de la cadena nord-americana. També ha qualificat d'"arrogant" la declaració i ha opinat que "les elits europees no reflecteixen l'opinió dels pobles europeus".

Últimas noticias