El Regne Unit endurirà el control de drons després del caos a Gatwick i Heathrow

Tots dos aeroports han patit paralitzacions en vols per l'albirament de drons

Per

Bolsamania | 09 gen, 2019

El número dos del govern britànic, David Lidington, ha plantejat la possibilitat d'endurir les lleis per controlar l'ús de drons, després que l'aparició de diversos d'aquests aparells provoqués retards i cancel·lacions als aeroports londinencs de Gatwick i Heathrow durant aquestes últimes setmanes.

"Sens dubte, el govern revisarà la llei per veure si hi ha alguna manera de reforçar-la", ha declarat Lidington en una entrevista amb la cadena ITV, durant la qual també ha instat els aeroports a invertir més en tecnologia per detectar i aturar els drons.

Després del caos de desembre a l'aeroport de Gatwick, paralitzat per l'aparició de diversos drons, dimarts la situació es va repetir a Heathrow

Després del caos de desembre a l'aeroport de Gatwick, paralitzat per l'aparició de diversos drons, dimarts la situació es va repetir a Heathrow. Aquest últim aeròdrom va romandre paralitzat durant una hora després que suposadament es veiés un dron a prop de les instal·lacions.

Això va succeir després que es veiés un avió no tripulat a prop de l'aeroport més ocupat d'Europa, cosa que va generar temors que el caos que va afectar el rival Gatwick el mes passat podria repetir-se a una escala encara més gran. "Estem responent a un albirament d'avions no tripulats a Heathrow. Com a mesura de precaució, hem aturat les sortides mentre investiguem. Demanem disculpes als passatgers per qualsevol inconvenient que això pugui causar", informaven des de l'aeroport.

La Policia Metropolitana de Londres va dir que havia rebut informes d'un avió no tripulat a prop de l'aeroport al voltant de les 17 hores de dimarts, que estaven investigant amb les autoritats aeroportuàries per iniciar una investigació criminal completa.

És més, el ministre de transport, Chris Grayling, va dir en una piulada que els militars s'estaven preparant per desplegar equips similars als utilitzats en Gatwick al mes passat durant una interrupció similar si fos necessari.

Últimas noticias