El ministre de Defensa d'Israel viatjarà als Estats Units en espera de la resposta a l'Iran

Washington considera que l'atac israelià ha de ser contingut

Per

Bolsamania | 08 oct, 2024

Actualitzat : 10:26

Yoav Gallant, ministre de Defensa d'Israel, es reunirà aquest dimecres a Washington amb el seu homòleg nord-americà, Lloyd Austin, per intentar calibrar una resposta adequada a l'atac amb míssils llançat per l'Iran sobre territori israelí a la setmana passada.

Washington considera que la resposta d'Israel ha de ser continguda i centrada en objectius militars, excloent-ne instal·lacions nuclears o petrolífers iranians.

La intenció seria que l'atac fos prou significatiu perquè Israel quedi satisfet, però que no provoqui una escalada de la tensió ni una altra resposta encara més gran per part de Teheran.

"Si Gallant va als Estats Units aquesta setmana, és clar que la resposta d'Israel contra l'Iran s'ha endarrerit", ha assenyalat Aaron David Miller, membre sènior del Carnegie Endowment for International Peace i exnegociador araboisraelià del Departament d'Estat, segons recull Bloomberg.

"Les complexitats de l'escalada i la necessitat de convèncer (i potser coordinar) la resposta d'Israel amb els Estats Units semblen ser el més important", ha afegit aquest expert.

Per part seva, el director de la CIA, William Burns, ha advertit sobre els perills que comporta l'escalada de les tensions entre l'Iran i Israel.

"Ens enfrontem al perill molt real d'una escalada més gran del conflicte regional. Es pot veure el potencial de col·lisions involuntàries i malentesos", ha indicat Burns.

En aquest sentit, ha afegit que "el lideratge israelià està sospesant molt acuradament com reaccionarà" a l'atac de l'Iran i tindrà en compte les preocupacions de la Casa Blanca.

Últimas noticias