Biden demanarà al Congrés "pressupost urgent" per recolzar Israel i Ucraïna

El president diu que ajudarà a mantenir la seguretat nord-americana "durant generacions"

Per

Bolsamania | 20 oct, 2023

El president dels EUA, Joe Biden, es va dirigir a la nació aquest dijous a la nit després del viatge a Tel Aviv per conèixer de primera mà la situació del conflicte entre Israel i Hamàs, que ja avança cap a la segona setmana, i va anunciar als nord-americans que enviarà al Congrés aquest divendres una "sol·licitud pressupostària urgent per finançar les necessitats de seguretat nacional dels Estats Units i donar suport als nostres socis crítics, incloent-hi Israel i Ucraïna".

"És una inversió intel·ligent que pagarà dividends per a la seguretat nord-americana durant generacions", va afegir Biden en aquest inusual discurs en 'prime time' des del Despatx Oval de la Casa Blanca. Va durar 15 minuts, i hi va demanar als nord-americans suport al nou paquet d'aproximadament 100.000 milions de dòlars que sol·licitarà. Els diners, va explicar, aniran a parar a Israel, Ucraïna, Taiwan i també a la frontera sud dels EUA.

Segons el president, aquesta assistència de seguretat addicional ajudarà a "mantenir les tropes nord-americanes fora de perill" i permetrà als Estats Units "construir un món que sigui més segur, més pacífic i més pròsper per als nostres fills i néts". "És vital per a la seguretat dels EUA", va afegir.

"Sé que aquests conflictes poden semblar llunyans, i és natural preguntar-se per què importa això als Estats Units", ha indicat. però "Hamás i Putin representen amenaces diferents. Tenen alguna cosa en comú: els dos volen aniquilar completament una democràcia veïna".

I va continuar dient que “la història ens ha ensenyat que quan els terroristes no paguen un preu pel seu terror, quan els dictadors no paguen un preu per la seva agressió, causen més caos, mort i més destrucció”, va afirmar Biden.

Per això demanarà aquest finançament urgent al Congrés, que es dividirà de la manera següent: 60.000 milions de dòlars en finançament per a Ucraïna durant el proper any, 14.000 milions de dòlars per reforçar les defenses israelianes, 10.000 milions de dòlars per a esforços humanitaris, fins i tot a Gaza, 14.000 milions de dòlars per a esforços per assegurar la frontera i combatre el trànsit de fentanil, i 7.000 milions de dòlars per a altres prioritats de seguretat nacional, incloent-hi la regió de l'Indo-Pacífic, segons recull Bloomberg, que cita una persona familiaritzada amb el tema.

Així mateix, en el seu discurs, Biden va prometre exigir responsabilitats al règim iranià per recolzar Rússia, Hamàs i altres 'actors malignes'. "Iran està recolzant Rússia i Hamàs i altres grups terroristes a la regió i seguirem exigint-los responsabilitats", va dir. L'administració Biden ja havia advertit prèviament l'Iran que no intensifiqui encara més la guerra en curs a l'Orient Mitjà.

Últimas noticias