El 90% dels compradors de vivenda considera que el preu és car

El mateix percentatge de particulars veu el cost del lloguer també elevat

Per

Bolsamania | 04 mar, 2022

A partir de l'informe realitzat per Fotocasa Reserarch titulat Experiència en compra i venda el 2021, s'interpreta que el 90% dels particulars que han comprat o intentat comprar consideren que el preu de l'habitatge és car.

El febrer del 2020, poc abans de l'inici de la pandèmia, un 90% dels compradors considerava que el preu de l'habitatge de compra era una mica car o molt car. Després de la pandèmia, l'agost del 2020, la percepció es va moderar lleugerament i aquest percentatge va disminuir un 3%.

La proporció de particulars més grans que van comprar o tenien intenció de comprar o llogar un habitatge va seguir el 2021 com el 2022 la mateixa tendència. Mentre que, de febrer de 2020 a agost del mateix any, els particulars actius al sector van disminuir d'un 90% a un 87% a causa de les expectatives, de febrer de 2021 a agost de 2021, el percentatge es va incrementar fins a un 90%.

La directora d'estudis i portaveu de Fotocasa, María Matos, assenyala: "Clarament les expectatives futures de la pandèmia han alterat la percepció dels compradors i la seva predisposició a l'hora de la compra, i sembla que ho continuaran fent els propers mesos" .

Sobre la percepció de compra durant els propers mesos, s'observa que el mes d'agost del 2021, un 65% dels particulars va considerar que la tendència serà creixent, enfront del 43% que pensava que els preus continuarien pujant el febrer del 2021. Aquest increment arriba de la mà d‟una caiguda dels particulars que apostaven per una tendència estable o decreixent. Aquells que apostaven per l'estabilitat del preu han passat de representar el 40% al 28%, mentre que aquells que creien que l'evolució seria decreixent han passat de representar el 17% al febrer al 6% a l'agost del 2021.

MERCAT DEL LLOGUER

El mercat de lloguer té les mateixes expectatives. El 90% de la població més gran de 18 anys que compra o intenta comprar considera que el preu de l'habitatge de lloguer és car, enfront del 94% que ho considerava el febrer del 2020.

De manera més detallada, un 66% pensa que els lloguers són molt cars i un 24% que són una mica cars. Comparant amb les dades prèvies a la pandèmia, el febrer del 2020 eren un 74% les que pensaven que els preus eren molt cars, una xifra vuit punts més elevada que l'actual.

Últimas noticias