El trio d'accions pel que aposta azValor en el seu primer aniversari
El fons azValor Iberia és el segon més rendible de la categoria en l'acumulat de l'any
- La firma s'enfronta a una reestructuració del seu equip d'analistes després de la fuga amb Paramés
- El vehicle ha elevat al seva posició a Semapa, Elecnor i BME
- En castellano: El trío de acciones por el que apuesta azValor en su primer aniversario
Actualitzat : 17:18
La gestora azValor compleix un any, i ho fa amb el desafiament d'haver de formar un nou equip d'anàlisi davant la fugida d'analistes cap al nou projecte de Francisco García Paramés. Un fet que no impedeix al fons azValor Iberia ocupar un lloc de privilegi en el 'podi' de rendibilitat de la categoria de borsa espanyola.
El producte, amb prop de quatre milions d'euros sota gestió amb amb prou feines un any de vida, obté una rendibilitat acumulada en els primers deu mesos de 2016 del 17,9%, la qual cosa li permet superar en 19 punts a la mitjana de la categoria i també a l'índex que utilitza de referència Morningstar, el MSCI Spain NR Eur. A més, competeix amb l'Iberian Value d'Alpha Plus per ser el millor de l'any.
La firma dirigida per tres ex de Bestinver com són Fernando Bernad, Beltrán Parages i Álvaro Guzmán de Lázaro porta tot l'any sent protagonista en la indústria. Primer per aconseguir captar més en renda variable fins i tot que els bancs i pels seus resultats. I després pel retorn al sector de Paramés, que es donava per fet que recalaria en azValor i finalment va decidir llançar una nova gestora, Cobas Asset Management.
L'ex director d'inversion és de la gestora d'Acciona s'emporta amb ell a cinc analistes i dos professionals més de vendes i relació amb els clients procedents d'azValor al seu nou projecte. Mentre reconstrueix el seu equip, la gestora segueix afermant la seva cartera d'inversions per optar al lideratge en renda variable espanyola i portuguesa.
MAJORS POSICIONS DEL FONS
Així, en les fitxes de fons facilitades per azValor, amb dades de Morningstar a 30 de setembre, el producte de borsa local té com a posicions més importants Semapa, Galp, Sonaecom, Tubacex, Elecnor, Nos Sgps, BME i Técnicas Reunidas.
Comparant aquesta composició de les majors inversions del fons amb el registre del primer semestre de la Comissió Nacional de Mercats i Valors (CNMV), hi ha tres accions que han augmentat notablement el seu pes en el fons. Un d'ells és el conglomerat portuguès de ciment i paper Semapa, que aconsegueix el 9,5% de la cartera.
Les altres dues accions en les quals ha incrementat la seva aposta l'equip del azValor Iberia són espanyoles. La signatura d'enginyeria Elecnor, fins a aconseguir el 4,43% de l'exposició del vehicle, i l'operador BME, amb un 3,56% de les inversions.