Els pares assumeixen que tornar l'escola costarà més enguany i el 22% demanarà un préstec

Tres de cada deu progenitors admet que haurà de recórrer als seus estalvis per cobrir despeses extres

Per

Bolsamania | 03 set, 2020

Demanar un préstec, pagar a terminis o tirar dels estalvis. Són les opcions que contemplen la majoria dels pares per fer front a la tornada a l'escola dels seus fills. Enguany, marcat per la pandèmia de Covid-19, els progenitors tenen assumit que les despeses augmentaran, agreujant una situació econòmica ja deteriorada pels efectes de la crisi sanitària.

Segons les mesures acordades entre el Ministeri d'Educació, de Sanitat i les CCAA, enguany, l'activitat lectiva serà "presencial per a tots els nivells i etapes, prioritzant-la per a l'alumnat de menys edat, almenys fins a 2n ESO", la qual cosa implica que els estudiants de 3r i 4t de l'ESO i Batxillerat tornaran en principi a classe alternant la seva presència física al centre amb la formació a distància des de casa.

Una docència semipresencial que obligarà les famílies a gastar un 53% més que el curs passat, sent l'opció més cara per als pares, de 627 euros de mitjana, enfront dels 409 euros per fill de la formació totalment presencial i els 348 euros si fos completament online, segons les dades del comparador de preus idealo.es.

Un augment de cost del qual les famílies són molt conscients, ja que així ho afirma també gairebé el 60% dels pares, i s'hi afegeix que el 42% declara que la seva situació econòmica ha empitjorat a causa de la Covid-19. Només el 10% indica que no necessitarà demanar un préstec ni veurà afectats els seus estalvis. En canvi, un 22% assegura que haurà de demanar un préstec o pagar a terminis, mentre que un 30% utilitzarà els seus estalvis per cobrir les despeses extres, com mostren les dades d'un estudi dut a terme per Amazon.

Entre les principals compres de les famílies, els llibres de text i els articles de papereria ocupen la primera posició, representant la principal necessitat i el 68% de la despesa. Per darrere hi ha la roba i el calçat, un 63%. No obstant això, enguany el fet d'haver de fer front al coronavirus no deixa fora de perill cap àmbit, i l'adquisició de productes higienitzants i màscares es colen al pressupost, quedant-se amb un 48% i 47%, respectivament. Per part seva, ordinadors, solucions de connectivitat i tot allò que es vincula a fer de la llar un lloc adequat per estudiar ocupen una posició secundària a la llista de la tornada a l'escola de les famílies espanyoles, segons les dades de gegant del comerç electrònic.

COMPRES ONLINE

El sector que sembla que hi continuarà guanyant és el comerç online. La perspectiva d'evitar les aglomeracions a les botigues (49%) i al mateix temps rebre-ho tot a casa (44%) són els principals factors pels quals els pares espanyols es decanten per comprar per Internet. No obstant això, el 42% pensa que utilitzarà botigues físiques i el comerç electrònic en igual mesura; no poder comprovar en persona l'estat de la mercaderia (37%) és el principal inconvenient assenyalat per a la compra online.

Últimas noticias