El Regne Unit emet un pla perquè la banca remuneri adequadament els dipòsits

Són 14 punts per garantir que transfereixin els augments de tipus d'interès als estalviadors

Per

Bolsamania | 31 jul, 2023

L'Autoritat de Conducta Financera (FCA, per les sigles en anglès) del Regne Unit ha presentat un pla d'acció de 14 punts per garantir que els bancs i les societats de crèdit hipotecari transfereixin els augments de tipus d'interès als estalviadors i remunerin de manera adequada pels dipòsits.

"Volem un mercat d'estalvi en efectiu competitiu que ofereixi millors ofertes per als estalviadors, on els tipus d'interès es revisin ràpidament després dels canvis en la taxa base i les entitats incitin els estalviadors a canviar a comptes que paguin tipus més alts. Acollim amb vist-i-plau el progrés que s'ha aconseguit fins ara, però això s'ha d'accelerar", ha expressat el director executiu de Consumidors i Competència de l'FCA, Sheldon Mills.

El pla arriba després d'haver fet una revisió del mercat d'estalvi en efectiu i una taula rodona amb bancs a principis de juliol. L'FCA explica que va descobrir que, si bé els tipus d'interès dels comptes d'estalvi han augmentat, això ha estat més lent per als comptes de fàcil accés.

D'aquesta manera, a partir d'ara, les entitats que ofereixin tipus d'estalvi més baixos hauran de justificar abans de finals d'agost com aquests interessos ofereixen un valor just, d'acord amb el Consumer Duty que entra en vigor. Si no ho poden fer, l'FCA prendrà mesures. També hauran d'intensificar les comunicacions amb els clients sobre les opcions i mesurar l'efectivitat de les campanyes de comunicació.

A més, com a part del pla d'acció, l'FCA revisarà el calendari de canvis en el tipus d'estalvi cada cop que hi hagi un canvi en el tipus base, publicarà una anàlisi cada sis mesos de les taxes d'estalvi de fàcil accés enumerant la distribució de millor a pitjor, analitzarà la diferència entre productes en venda i fora de venda, desafiant les entitats a explicar com les grans diferències ofereixen valor raonable i considerant accions addicionals si aquesta bretxa no continua tancant-se.

També realitzarà més anàlisi sobre la contribució dels estalvis en efectiu a la rendibilitat de les entitats, revisarà l'efectivitat del compromís amb els clients per a finals de març del 2024 i prendrà mesures si les empreses no han lliurat efectivament els resultats establerts per l'FCA.

Últimas noticias