Rússia insisteix que Ucraïna té armes biològiques i demana la intervenció de l'ONU

Zelenski nega les acusacions i les qualifica de propaganda russa

Per

Bolsamania | 11 mar, 2022

Rússia ha elevat les apostes de les seves acusacions que a Ucraïna es fabriquen armes químiques i de destrucció massiva i ha demanat una reunió del Consell de Seguretat de l'ONU que se celebrarà aquest 11 de març. Ucraïna i els EUA fan front comú davant aquestes acusacions, que qualifiquen de guerra de desinformació i propaganda del Kremlin.

El representant adjunt de Rússia davant de l'ONU, Dimitri Polianski, ha sol·licitat la intervenció de l'organisme per discutir els programes d'armes biològiques o químiques dels Estats Units a Ucraïna. "La missió russa ha sol·licitat una reunió del Consell de Seguretat per a l'11 de març per discutir les activitats biològiques militars dels Estats Units al territori d'Ucraïna", ha anunciat a Twitter Polianski, segons recull l'agència TASS.

La sol·licitud d'aquesta reunió arriba després que el govern dels Estats Units desmentís les "falses informacions" presumptament llançades per Rússia sobre suposats laboratoris nord-americans d'armes biològiques i químiques a Ucraïna.

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, per part seva, ha negat les acusacions russes que a l'antiga república soviètica hi hagi armes químiques "ni altres de destrucció massiva" i ha qualificat aquestes acusacions de propaganda russa per justificar la invasió.

"Els russos diuen que presumptament estem desenvolupant armes biològiques i que estem preparant un atac químic. Això em preocupa realment perquè si tu vols saber quins són els plans russos, cal veure de què els russos acusen els altres", ha dit Zelenski.

Últimas noticias