Rússia afirma que ha matat 5 soldats ucraïnesos al Donbàs, però Kíev ho nega

Augmenta la tensió entre els dos països i Putin convoca el Consell de Seguretat

Per

Bolsamania | 21 feb, 2022

L'Exèrcit de Rússia afirma que ha matat 5 soldats ucraïnesos que estaven en territori rus, a la regió fronterera del Donbàs, però el govern de Kíev ho ha negat rotundament.

Si es confirma l'incident, es tractaria de la primera lluita directa entre els dos països des que Moscou ha desplegat centenars de milers de militars a la frontera.

Vladimir Putin ha convocat aquest dilluns una reunió extraordinària del Consell de Seguretat de Rússia, mentre Ucraïna ha demanat a la Unió Europea que implementi ja sancions econòmiques contra Rússia.

"La penetració del grup de sabotatge ucrainés va ser detectada el matí del 21 de febrer a la zona de Mitiakínskaya, a la regió de Rostov", segons el comunicat del Ministeri de Defensa rus recollit per Financial Times.

"Com a resultat dels enfrontaments, cinc membres del grup de reconeixement de distracció que van violar la frontera de la Federació Russa van ser destruïts", ha afegit el comunicat, juntament amb dos vehicles militars.

Per la seva banda, el Ministeri de Defensa ucraïnès ha acusat els separatistes prorussos de disparar amb armament pesant contra una de les zones sota el seu control, a la regió de Lugansk. El ministre ucrani d'Afers Estrangers, Dmitro Kuleba, ha acusat Rússia de mentir i ha demanat a Moscou que "aturi la seva producció de notícies falses".

Últimas noticias