Macron nomena el veterà conservador Michel Barnier primer ministre de França

Va ser comissari europeu i també es va encarregar de negociar el Brexit

Per

Bolsamania | 06 set, 2024

El president de França, Emmanuel Macron, ha nomenat primer ministre de França el veterà polític conservador Michel Barnier. La seva elecció ha estat inesperada, ja que no trobava inicialment a les encuestes, i ha estat molt criticada pels partits d'esquerra.

Amb 73 anys, Barnier serà el primer ministre francès més veterà de la història, i curiosament recull el testimoni del primer ministre més jove, Gabriel Attal, que va assumir el càrrec a principis d'any amb 34 anys.

Barnier, que va ser comissari europeu i també es va encarregar de negociar el Brexit, ha assenyalat que intentarà establir diàleg amb totes les forces polítiques presents a l'Assemblea Nacional, encara que sectors de l'esquerra s'han sentit enganyats per Macron i han convocat una manifestació a la seva contra.

Macron havia valorat altres noms com l'exprimer ministre socialista Bernard Cazeneuve i el dirigent regional conservador Xavier Bertrand, però finalment ha optat per Barnier, a causa de la seva capacitat per forjar acords.

Barnier haurà de fer front a una situació complicada, ja que l'economia francesa no acaba d'arrencar i està frenada per un dèficit públic elevat. Així, les seves primeres mesures com a primer ministre seran seguides molt de prop pels mercats.

Últimas noticias