La inflació del Regne Unit se suavitza a l'agost al 9,9%, però l'IPC subjacent avança

L'índex de preus sense alimentació ni energies puja una dècima, fins al 6,3%

Per

Bolsamania | 14 set, 2022

L'índex de preus al consum (IPC) del Regne Unit es va situar a l'agost al 9,9%, enfront del 10,1% registrat al juliol, i no va assolir les estimacions del 10,2%, segons ha informat dimecres l'Oficina d'Estadístiques Nacionals del Regne Unit (ONS). L'índex ha retrocedit des del nivell més alt des del 1982 gràcies a la caiguda dels preus dels combustibles, tot i que els preus dels aliments han continuat pujant mentre persisteix la crisi del cost de la vida al país.

Per la seva banda, l'indicador d'inflació subjacent (que exclou la volatilitat dels aliments i l'energia) va pujar al 6,3% interanual al mes passat, enfront del 6,2% registrat al juliol, complint el consens del mercat del 6,3%.

Les xifres mensuals van mostrar que els preus al consum del Regne Unit van pujar un 0,5% a l'agost, enfront el 0,6% previst i el 0,6% anterior.

L'índex de preus al detall del Regne Unit per a l'agost es va situar al 0,6% intermensual i al 12,3% interanual, per sota de les estimacions a tot l'horitzó temporal.

"La caiguda del preu dels carburants d'automoció va suposar la contribució més gran a la baixa a la variació de les taxes d'inflació anual tant de l'IPCH com de l'IPC entre juliol i agost del 2022", ha dit l'ONS al seu informe. I ha afegit: "L'augment dels preus dels aliments va fer la contribució més gran a l'alça, parcialment compensada, al canvi de les taxes".

Últimas noticias