Els diputats conservadors forcen un vot de confiança sobre Boris Johnson aquest dilluns

Ha d'assolir 180 vots o més a favor seu per mantenir-se al càrrec

Per

Bolsamania | 06 jun, 2022

Actualitzat : 10:19

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, s'enfrontarà dilluns a un vot de confiança enmig d'un descontentament creixent amb el seu lideratge. Si Johnson aconsegueix la meitat dels vots (180) o més a favor seu, es mantindrà al càrrec. Si no ho aconsegueix, començarà un procés per triar un nou líder.

Per desencadenar un vot de confiança, cal que el 15% dels legisladors conservadors (és a dir, 54 dels 360 diputats tories actuals) escriguin cartes a Graham Brady, president del Comitè 1922 que supervisa les impugnacions del lideratge del partit.

Dilluns, Brady ha anunciat que s'havia superat aquest llindar.

"D'acord amb les normes, se celebrarà una votació entre les 18.00 i les 20.00 hores (hora local) d'avui, dilluns 6 de juny, amb els detalls encara per confirmar", ha dit, abans d'afegir que "els vots seran comptats immediatament després". Immediatament després, ha assenyalat en declaracions a la premsa que va notificar aquest fet a Johnson durant la jornada de diumenge i ha afegit que diversos 'tories' "van demanar específicament que no se celebrés abans que acabessin les celebracions" pel 'Jubileu de Platí' de la reina Isabel II, segons ha informat la cadena de televisió BBC.

L'oficina del primer ministre ha comunicat que Johnson s'alegra de poder defensar la seva postura davant dels diputats del seu partit i espera poder posar fi a les "especulacions" i seguir endavant amb la legislatura.

La ministra d'Exteriors, Liz Truss, ja ha declarat que el primer ministre té "el 100%" de la seva confiança, i ha instat la resta de diputats a donar-li suport.

Últimas noticias