Condemna unànime a l'"horrible" atac rus a un hospital infantil a la ciutat de Mariúpol

Hi ha almenys tres morts entre les quals hi ha una nena

Per

Bolsamania | 10 mar, 2022

Actualitzat : 14:14

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha responsabilitzat Moscou de l'"atrocitat" després que dimecres portessin a terme un brutal bombardeig contra una maternitat i un hospital infantil a la ciutat portuària de Mariupol.

"Hi ha persones sota la runa. Nens sota la runa Fins quan el món serà còmplice ignorant el terror? Teniu el poder però sembla que esteu perdent la humanitat" escrivia al seu compte de Twitter al costat d'un vídeo del desastre ocasionat a l'hospital el precident ucrainés.

Segons la informació oferta per l'Ajuntament de Mariúpol, hi ha almenys tres morts, entre les quals hi ha una nena. A més, l'alcalde de la ciutat ha assegurat que ja han mort 1.200 persones des que es va iniciar la invasió a aquesta ciutat fa nou dies.

António Guterres, secretari general de les Nacions Unides, ha titllat al seu compte de Twitter l'atac d'"horrible" i ha esmentat que el preu més alt per la guerra ho estan pagant els civils. A més, ha aprofitat la seva piulada per demanar el final de la violència i que no hi hagi més sang. Per part seva, l'organització humanitària Metges sense Fronteres denunciava dimecres l'atac a les instal·lacions mèdiques de Mariúpol considerant-les una "violació de les lleis de la guerra".

En un moment en què els atacs contra zones de civils i residencials s'han tornat més freqüents i 200.000 persones intenten fugir de la ciutat, el Kremlin, per part seva, ha assegurat que "les forces russes no disparen contra objectius civils". De fet, Dmitri Polianski, primer representant permanent adjunt de Rússia davant l'ONU, ha negat el bombardeig de l'hospital al seu perfil de Twitter al·legant que les imatges que circulen són notícies falses i es tracta d'un antic hospital que va ser pres fa temps.

Últimas noticias