La premsa internacional coincideix: Catalunya augmenta la pressió sobre Espanya

WSJ afirma que s'ha de formar Govern per fer front als nacionalistes

Per

Bolsamania | 11 gen, 2016

Actualitzat : 10:29

La premsa internacional coincideix en la seva anàlisi. La formació d’un Govern a Catalunya que aspira a la dependència en 18 mesos augmenta la pressió perquè es formi un Govern a Espanya

The Wall Street Journal (WSJ) afirma que s’ha de formar govern per fer front als nacionalistes, Bloomberg parla sobre “algun tipus de coalició” i Financial Times assenyala que els líders nacionals han de buscar un acord.

PEDRO SÁNCHEZ REITEERA QUE INTENTARÀ FORMAR GOVERN

Tanmateix, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha comentat que buscarà una majoria alternativa sense el Partit Popular, perquè “quatre anys més” amb Mariano Rajoy al capdavant del Govern “agreujaria encara més la confrontació”.

Per la seva banda, Rafael Catalá, ministre del Justícia en funcions, ha assenyalat que l’actual Govern en funcions està capacitat per respondre al desafiament de Catalunya, ja que pot actuar per “urgent necessitat” o per “defensar l’interès general”.

“Amb aquestes dues clàusules podem estat tots molt tranquils, el Govern roman per l’exercici de les seves funcions en tot allò que sigui necessari”, ha explicat. En aquest sentit, ha afegit que el Govern pot recórrer davant el Tribunal Constitucional qualsevol llei independentista que aprovi el Govern català, tot i que ha assenyalat que les declaracions polítiques sense contingut jurídic no entren dintre d’aquest àmbit.

Últimas noticias