Zuckerberg: la Casa Blanca "va pressionar" Meta per "censurar" contingut de la covid

"Van pressionar repetidament els nostres equips durant mesos per censurar-ne certs continguts"

Per

Bolsamania | 27 ago, 2024

El director executiu de Meta, Mark Zuckerberg, assegura que el gegant de les xarxes socials va rebre "pressions" perquè "censurés" durant la pandèmia els continguts relacionats amb la covid-19, segons ha escrit en una carta adreçada al Comitè Judicial de la Cambra de Representants dels EUA.

Hi assenyala que, "el 2021, alts funcionaris de l'Administració Biden, incloent-hi la Casa Blanca, van pressionar repetidament els nostres equips durant mesos perquè censuressin certs continguts sobre la covid-19, incloent-hi l'humor i la sàtira, i van expressar molta frustració amb els nostres equips quan no hi vam estar d'acord”.

A parer seu, afegeix que la "pressió del govern va ser incorrecta", però que la decisió d'eliminar o no qualsevol contingut va ser exclusivament de Meta.

"La nostra posició ha estat clara i consistent: creiem que les empreses tecnològiques i altres actors privats han de tenir en compte els efectes que les seves accions tenen sobre el poble nord-americà, alhora que prenen decisions independents sobre la informació que presenten", ha dit Zuckerberg.

A la seva missiva, el director executiu de Meta destaca que creu "fermament que no hem de comprometre els nostres estàndards de contingut a causa de la pressió de qualsevol Administració en qualsevol direcció".

"Estem a punt per contraatacar si una cosa com això torna a succeir", alhora que ha subratllat que havia pres algunes decisions que "amb el benefici de la retrospectiva i la nova informació", el gegant tecnològic no tornaria a prendre.

Últimas noticias