X val menys de la meitat dels 44.000 milions que Musk va pagar fa un any

La xarxa social compta amb una taxació estimada de 19.000 milions de dòlars

Per

Bolsamania | 31 oct, 2023

Actualitzat : 18:33

L'aventura d'Elon Musk al capdavant d'X, la xarxa social anteriorment coneguda com a Twitter, ha saldat el primer any amb una pèrdua del valor de la companyia superior al 50%, ja que les unitats d'accions restringides atorgades als treballadors valoren la empresa en 19.000 milions de dòlars, segons un document intern al qual ha tingut accés The Washington Post.

Aquesta valoració implica un descens del 55% des dels 44.000 milions de dòlars que el magnat va pagar l'any passat, que es tradueixen en 54,20 dòlars per acció en efectiu. Durant aquest temps, Musk no només ha canviat el nom de la xarxa social, sinó que ha emprès canvis de pes en aspectes com la plantilla o les opcions de subscripció sota pagament.

Durant aquest temps, més del 80% dels 7.500 treballadors amb què comptava la companyia han renunciat o han estat acomiadats, mentre que els ingressos per publicitat, una de les principals fonts de finançament d'X, s'han vist reduïts a prop d'un 60%.

A més, segons una estimació de Bloomberg, la companyia deu al voltant de 1.200 milions de dòlars en pagaments d'interessos sobre el seu deute, que es va incrementar en 13.000 milions de dòlars després de la compra de Musk.

El mateix propietari de l'empresa va reconèixer en un correu que va remetre als treballadors el març d'aquest any que el valor d'X rondava els 20.000 milions de dòlars, i es va referir a la companyia com una empresa emergent inversa.

Tot i això, Musk continua confiant en el potencial de la xarxa social i dels canvis que busca implementar per incrementar el seu abast, com va afirmar en un dels últims esdeveniments que la companyia va celebrar amb els seus treballadors.

"Estem transformant ràpidament l'empresa del que era, Twitter 1.0, a l'aplicació de tot amb una aplicació de funcions tot inclòs on bàsicament pots fer el que vulguis al nostre sistema", ha destacat Musk.

Últimas noticias