Volvo no utilitzarà els sistemes de conducció autònoma de Tesla: "En volem el control"

Les dues companyies van subscriure un acord perquè Volvo tingui accés a la xarxa de Supercarregadors de Tesla

Per

Bolsamania | 21 jul, 2023

El fabricant suec d'automòbils Volvo ha indicat que la seva aliança amb Tesla se centrarà a la xarxa de Supercarregadors de la companyia dirigida per Elon Musk i que no utilitzaran la tecnologia de conducció autònoma de la companyia nord-americana. En lloc, han explicat, desenvoluparan els seus sistemes.

"Ja hem pres aquesta decisió en termes del que volem controlar internament, en termes de les nostres pròpies tecnologies. I hem decidit que volem tenir el control total dels nostres sistemes avançats d'assistència al conductor (ADAS, per les sigles en anglès) i el programari complet de conducció autònoma", ha explicat Jim Rowan, president de Volvo Cars, en una entrevista concedida a CNBC.

"Així que seguirem escrivint el nostre programa, seguirem invertint-hi i seguirem desenvolupant-lo", ha afegit. Val a dir que, a finals de l'any passat, Volvo va adquirir la plena propietat de Zenseact, una empresa especialitzada en programari de conducció autònoma.

El juny passat, Volvo va anunciar que havia signat un acord amb Tesla mitjançant el qual els cotxes de la companyia escandinava podrien accedir a 120.000 Supercarregadors de la companyia de Musk als Estats Units, Mèxic i Canadà des de la primera meitat del 2024.

L'acord del fabricant suec és similar a l'adoptat per altres companyies del sector com ara Ford, General Motors, Nissan o Mercedes-Benz, entre d'altres.

Volvo va presentar dimecres passat els resultats corresponents al segon trimestre del 2023, en el qual van aconseguir un benefici net de 23.753 milions de dòlars, un 35% més que durant el mateix període de l'any anterior.

El fabricant va entregar 125.373 vehicles al primer semestre, un 7,7% més, incloent-hi un creixement dels lliuraments del 4,9% entre abril i juny, fins als 63.842 vehicles.

"Durant aquest trimestre, hem tingut un bon exercici, amb un creixement continu i una millor rendibilitat. Gràcies a un fort enfocament comercial, hem aconseguit millorar els marges alhora que gestionem la inflació dels costos i l'augment de les pertorbacions a la cadena de subministrament", va indicar Martin Lundstedt, president i CEO de Volvo Group.

Últimas noticias