Volkswagen retallarà la seva plantilla en fins a 7.000 persones fins al 2023

A causa de l'automatització de les tasques rutinàries de les operacions de la marca

Per

Europa Press | 13 mar, 2019

Actualitzat : 18:06

La marca automobilística alemanya Volkswagen estima que l'automatització de les tasques rutinàries de les seves operacions suposarà una pèrdua d'entre 5.000 i 7.000 llocs de treball fins al proper any 2023.

Segons ha detallat la companyia alemanya durant la seva conferència anual de premsa a Wolfsburg (Alemanya), aquesta quantitat pot ser absorbida si no es contracta nous empleats per cobrir el lloc de persones que abandonen la companyia per jubilació.

"El nombre potencial d'empleats nascuts durant els propers tres períodes definits elegibles per a la jubilació parcial ascendeix a aproximadament 11.000, de manera que la reestructuració al llarg de la corba demogràfica és possible", ha afirmat l'empresa. Volkswagen també crearà 2.000 nous llocs de treball en Desenvolupament Tècnic, relacionats amb les arquitectures electròniques i el programari. La companyia alemanya ha atorgat als seus empleats una garantia d'ocupació fins almenys al 2025.

La companyia alemanya ha atorgat als seus empleats una garantia d'ocupació fins almenys al 2025

8.000 MILIONS MÉS EN ELECTROMOBILITAT

D'altra banda, la multinacional automobilística ha anunciat que amplia d'11.000 a 19.000 milions la seva inversió prevista entre 2019 i 2023 en electromobilitat, conducció autònoma, nous serveis de mobilitat i digitalització. Segons ha detallat la marca, d'aquests gairebé 20.000 milions d'euros, 4.600 milions aniran destinats a sistemes de Tecnologies de la Informació per a la digitalització de processos administratius.

Volkswagen ha assenyalat que el seu objectiu és realitzar aquesta inversió utilitzant els seus propis recursos i mitigar els costos creixents derivats de les normatives d'emissions de diòxid de carboni (CO2) cada vegada més "estrictes". Per a això, la companyia implementarà un programa de millora de guanys amb l'objectiu d'aconseguir un increment en el seu benefici de 5.900 milions d'euros l'any a partir de 2023. A més, Volkswagen està reduint els costos de material i augmentarà un 5% l'any la productivitat de les seves plantes.

"Les mesures del programa de millora de guanys permetran a la nostra marca arribar a un marge de rendibilitat (sobre facturació) del 6% el 2022. Aquesta millora és la base per finançar les despeses inicials necessàries per a la nostra transformació i complir amb les nostres aspiracions estratègiques en la era elèctrica”, ha explicat el responsable de Finances de Volkswagen, Arno Antlitz.

Volkswagen també ha anunciat a Wolfsburg que ha obert el termini de prereserva de l'elèctric ID, La versió final de la qual es presentarà en el proper Saló Internacional de l'Automòbil de Frankfurt. La marca preveu produir deu milions de vehicles elèctrics basats en la plataforma MEB durant la propera dècada.

Últimas noticias