Vodafone durà a terme una "revisió estratègica" a Espanya

La companyia ha anunciat milers d'acomiadaments després de no complir el que preveuen els seus comptes anuals

Per

Bolsamania | 16 mai, 2023

L'operadora britànica Vodafone ha anunciat que durà a terme una "revisió estratègica" a Espanya i un pla de reestructuració a Alemanya després dels decebedors resultats de la companyia per a l'exercici fiscal 2023.

"El nostre objectiu és ser la millor empresa de telecomunicacions d'Europa i Àfrica, i convertir-nos en la principal plataforma empresarial d'Europa", ha explicat la companyia, que ha reconegut que ha de canviar en "quatre àrees essencials" per aconseguir aquest objectiu.

En aquest sentit, la companyia britànica ha explicat que tractarà de ser una "organització més àgil i senzilla per augmentar la nostra agilitat comercial i alliberar recursos", a més de centrar els seus recursos en "una cartera de productes i zones geogràfiques que tingui la mida adequada per créixer i generar beneficis a llarg termini”.

“Avui anuncio els meus plans per a Vodafone. Els nostres resultats no han estat prou bons. Per obtenir resultats constants, Vodafone ha de canviar. Les meves prioritats són els clients, la simplicitat i el creixement. Simplificarem la nostra organització, eliminant la complexitat per recuperar la nostra competitivitat. Reassignarem recursos per prestar el servei de qualitat que esperen els nostres clients i impulsar el creixement des de la posició única de Vodafone Business”, ha anunciat Margherita Della Valle, nova consellera delegada del grup.

Per mercats, els ingressos per serveis de Vodafone a Alemanya van caure un 1,6%, fins als 11.433 milions a l'exercici, mentre que a Itàlia van minvar un 2,9%, fins als 4.251 milions, i es van reduir un 5,4% a Espanya, fins als 3.514 milions. Per la seva banda, els ingressos al Regne Unit van repuntar fins als 5.358 milions, un 4% més.

D'altra banda, l'operadora ha informat que els ingressos de la companyia han augmentat un 0,1% a la resta d'Europa, fins als 5.005 milions d'euros, mentre que han crescut un 4,6% en el cas de Vodacom, el negoci africà de la companyia, fins als 4.849 milions.

Durant els darrers mesos, s'ha rumorejat que Vodafone estaria interessat a vendre el seu negoci a Espanya. A principis d'abril, Bloomberg va informar que la companyia estava rebent ofertes per part d'inversors privats per la filial espanyola, valorada en 3.660 milions d'euros, tot i que encara no hauria pres una decisió. Cal assenyalar que el mercat espanyol és un dels més durs del Vell Continent: els principals responsables de les grans telecos fa anys que assenyalen que el mercat nacional està excessivament fragmentat, amb una guerra de preus que els impedeix destinar els recursos òptims a inversions estratègiques com el 5G.

Alhora, la setmana passada Ángel Vilá, conseller delegat de Telefónica, ha assegurat que l'operadora espanyola està "oberta i preparada" per associar-se amb Vodafone a Espanya, "en particular en el cas de la fibra, si volguessin apagar progressivament la seva xarxa de cable".

Cal assenyalar que la companyia ha anunciat que planeja acomiadar al voltant d'11.000 treballadors durant els propers 3 anys com a part d'una simplificació de plantilla tant a la seu central de la companyia com als mercats locals.

Últimas noticias