Viscofan s'alia amb Nordex Electrolyzers per descarbonitzar els processos industrials

Amb la instal·lació del major electrolitzador dissenyat, fabricat i acoblat íntegrament a Espanya

Per

Bolsamania | 08 oct, 2024

Nordex Electrolyzers, en consorci amb Viscofan, AIN i URAPHEX, han engegat un projecte que impulsa la descarbonització dels processos industrials a través d'electrolitzadors que generen hidrogen verd. Així, han avançat que portaran a terme aquesta iniciativa consistent en la instal·lació del major electrolitzador dissenyat, fabricat i acoblat íntegrament a Espanya per Nordex, a les instal·lacions de Viscofan a Cáseda (Navarra).

Viscofan ha explicat que el projecte "Desenvolupament de Tecnologies Avançades i eines de gestió d'actius per a la Producció Eficient d'Hidrogen Verd per al seu ús en la descarbonització de Processos Industrials", conegut pel seu acrònim H2OP, ha estat llançat amb l'objectiu d'impulsar la producció eficient d'hidrogen verd i la seva aplicació a la descarbonització de processos industrials. "Aquest ambiciós projecte busca posicionar la indústria navarresa a l'avantguarda de la transició energètica".

En aquest sentit, els socis "uneixen els seus coneixements i recursos" per desenvolupar tecnologies avançades i eines de gestió d'actius que optimitzin la producció d'hidrogen verd. El prototip de 500 kW pot produir més de 10 Kg/h d'hidrogen que serviran per substituir el gas natural en la generació de vapor a les instal·lacions ja adaptades de Viscofan a Cáseda, contribuint al procés de descarbonització d'aquesta planta.

El projecte H2OP s'emmarca a la convocatòria 2024-2027 d'ajudes per a la realització de projectes estratègics d'R+D del departament d'Indústria i Transició Ecològica i Digital Empresarial del Govern de Navarra. El projecte s'emmarca en el repte 2 AERO VIII d'aquesta convocatòria centrat en la indústria de l'energia verda, i cerca fomentar la innovació i el desenvolupament tecnològic en aquest sector crucial per a la sostenibilitat.

"El projecte H2OP ha rebut una ajuda total concedida de 838.428,98 euros, finançada pel govern de Navarra i pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Aquest finançament és fonamental per dur a terme les investigacions i desenvolupaments necessaris per assolir els objectius proposats", ha conclòs Viscofan.

Últimas noticias