Valeant Pharmaceuticals rebota un 11% després de la dimissió del conseller delegat i l’entrada d’Ackman al Consell

Per

Bolsamania | 21 mar, 2016

Actualitzat : 17:39

Valeant Pharmaceuticals rebota més d’un 10% aquest dilluns després d'anunciar la dimissió del seu conseller delegat, Michael Pearson. La companyia ha caigut amb força a la borsa aquestes últimes setmanes pels dubtes sobre les seves pràctiques financeres, i després de reconèixer obertament la possibilitat de declarar-se en fallida.

A més, Valeant ha confirmat que un dels seus principals inversors, el gestor de fons Bill Ackman, passarà a formar part del Consell d'Administració. Ackman ha perdut molts diners amb la forta caiguda de les accions de Valeant a borsa.

EL VALOR ES TROBA A L'ULL DE L'HURACÀ PER LES SEVES MALES PRÀCTIQUES

Valeant Pharmaceuticals va caure dimarts passat un 51% a Wall Street després de retallar les seves previsions i reconèixer risc de fallida. La companyia es troba a l’ull de l'huracà de l'opinió pública des de fa diversos mesos a causa de les seves pràctiques comptables i empresarials, que han fet que fos investigada per diversos organismes.

Fa poques setmanes, les seves accions van caure amb molta força després de confirmar-se una investigació de la SEC, l'agència reguladora dels mercats de valors als Estats Units. Valeant va confirmar que «té diverses investigacions obertes», incloent-n’hi una de la SEC.

Anteriorment, Valeant ja estava sent investigada per les seves pràctiques comptables i empresarials per les fiscalies de Nova York i Massachusetts, i també pel Congrés dels EUA.

RETALLA LES SEVES PREVISIONS I RECONEIX RISC DE FALLIDA

L'empresa, amb seu al Canadà i que va ser una de les principals apostes de l'inversor Bill Ackman el 2015, espera uns ingressos d'entre 11.000 i 11.200 milions de dòlars, en comparació de la seva previsió anterior de 12.500 a 12.700 milions de dòlars.

A més, per primera vegada ha reconegut la possibilitat d'entrar en fallida en assenyalar que, si no presenta els seus resultats en el termini previst, els tenidors d'almenys el 25% d'alguna de les seves emissions de deute podrien demanar una sol·licitud de fallida.

Últimas noticias