Urbas registra un programa de bons per 200 milions per a noves adquisicions

Paral·lelament, ampliarà circulant i abaratirà el cost del deute

Per

Bolsamania | 17 gen, 2023

Urbas ha registrat al Mercat Alternatiu de Renda Fixa (MARF) un programa d'emissió de bons per 200 milions d'euros per enfortir la seva capacitat de creixement inorgànic i fer noves adquisicions cap a companyies generadores de sinergies amb les seves activitats principals i projecció dins de l'entitat.

Amb aquest mecanisme d'emissió continuada, Urbas diversifica les seves vies de finançament als mercats de capitals i "guanya flexibilitat financera i agilitat per emetre el millor instrument a cada moment adaptat a les circumstàncies de mercat", segons ha informat la companyia en una nota de premsa.

Alhora, Urbas ampliarà circulant, reduirà els costos de finançament i reforçarà el seu potencial de creixement, fet que es traduirà en "una millora dels resultats futurs de la companyia i en la generació de valor per als accionistes".

Des de l'entitat han avançat que es podrà emetre fins a un màxim de 200 milions d'euros en valors a mitjà i llarg termini, que tindran un valor nominal unitari de 100.000 euros, tipus d'interès fix o variables i venciments que es determinaran al moment de l'emissió de cada tram, amb data d'amortització final entre un mínim d'un any i un màxim de deu. La destinació dels fons es concretarà a cadascuna de les emissions de bons.

"Principalment s'utilitzaran per fer noves inversions i adquisicions, a més de finançar nous projectes, abordar oportunitats de mercat i continuar avançant així en el pla de creixement i expansió d'Urbas", ha indicat l'entitat. En aquest sentit, projecta assolir el 2025 més de 1.000 milions d'euros de facturació impulsada per l'execució de la cartera immobiliària i d'infraestructures, el creixement en el negoci de les energies verdes i l'augment de la competitivitat del grup a escala internacional.

Aquest creixement s'instrumenta a través de la seva cartera actual amb sòl per desenvolupar 17.000 habitatges i la previsió de lliurar més de 5.000 habitatges fins al 2025 (BTS + BTR), i amb el seu potencial pipeline de fins a 5.000 places residencials en el segment Senior i Healthcare.

Cuatrecasas ha assessorat Urbas en la incorporació al MARF del programa de bons. Per la seva banda, AFI ha estat designat com a Assessor Registrat del programa davant del MARF i Beka Finance actua com a entitat col·locadora i agent de pagaments per a les diferents emissions que es realitzin, segons ha notificat Urbas.

Últimas noticias