Urbas es dispara en borsa després de tancar el semestre amb un benefici de 62 milions

Aquests resultats "confirmen la metamorfosi" de la companyia, ha dit el seu president

Per

Bolsamania | 22 set, 2021

Urbas es dispara més d'un 15% aquest dimecres després de publicar els seus resultats del primer semestre, amb uns beneficis de 62 milions d'euros a nivell consolidat, xifra que representa un increment de més de el 3500% respecte al mateix període de l'any anterior.

La companyia ha subratllat que durant el primer semestre de l'any ha consolidat la visibilitat del seu Pla de Negoci amb horitzó 2025, any en què està previst arribar a més de 2.000 milions de capitalització, 1.000 milions de facturació i 130 milions d'EBITDA.

"Urbas ha estat executant de forma activa fins al passat estiu un pla d'adquisicions i creació de noves línies d'activitat que aporten certesa a llarg termini i que situen el valor total dels actius en 966 milions d'euros, incloent-hi plusvàlues latents per valor de 338 milions", ha explicat en una nota.

Aquest creixement inorgànic ha portat a mà un creixement en la facturació. La companyia ha multiplicat per 12 la seva xifra de negoci fins a arribar a prop de 85 milions d'euros i situar el seu resultat brut d'explotació (EBITDA) en 6 milions d'euros (un 186% més que durant el primer semestre de 2021).

"Els resultats del primer semestre confirmen la metamorfosi d'Urbas, que avui presenta un posicionament estratègic immillorable i unes expectatives de futur que ja evidencien el veritable potencial de la companyia. Estem en un molt bon moment i també convençuts que aquests resultats generen certesa a llarg termini i refermaran la confiança al mercat als fonamentals d'Urbas, en la solidesa dels nostres actius i en la de totes les nostres línies de negoci", ha ressaltat el president d'Urbas, Juan Antonio Acedo.

REORDENACIÓ DEL DEUTE

Després de la reordenació i reducció del seu deute, passant dels 185 milions d'euros amb què va iniciar 2020 als 56.500.000, Urbas confirma una posició "molt sòlida" per abordar la seva estratègia d'expansió, diversificació i internacionalització.

A això ha contribuït la línia de finançament subscrita amb el fons nord-americà Roundshield Partners a finals de 2020. També l'acord de finançament de fins a 42,8 milions d'euros signat al passat mes de juliol amb Global Tech Opportunities.

La reestructuració i la retallada del deute comporta, a més, un increment dels fons propis i el reforç de la solvència patrimonial. D'altra banda, la foto actual del grup mostra un passiu financer brut de 104 milions d'euros per a finals d'aquest exercici, tenint en compte totes les noves societats adquirides, i sense considerar noves adquisicions o operacions de finançament en què la companyia pogués estar treballant.

Últimas noticias