Unicaja puja amb força: busca un soci tecnològic per al negoci de pagaments
Una operació similar a la de Banc Sabadell amb la italiana Nexi
Unicaja ha pujat amb força a l'IBEX 35 (+2,77%) després de conèixer que busca un soci tecnològic per al seu negoci de pagaments, segons avança el diari Expansión, que assenyala que l'entitat ha contractat PwC com a assessor financer.
"És habitual que les entitats busquin un soci tecnològic/industrial en aquest negoci mitjançant la venda d'una participació majoritària a la filial de mitjans de pagament", afirma Rafael Alonso, analista de Bankinter, que creu que es tracta d'una notícia d'"impacte positiu".
S'estima que el volum de l'operació podria situar-se al rang d'entre 50 i 100 milions d'euros, "però desconeixem les xifres concretes (volum de transaccions, EBITDA, percentatge potencial de venda, etc.)", matisa l'estrateg.
La transacció seria similar a la de Banc Sabadell, que va vendre el 80% de Paycomet, el seu negoci de pagaments, a Nexi "cosa que implica valorar el 100% del negoci en 350 milions, equivalent a un múltiple EV/EBITDA estimat d'11,5 x", explica Alonso.
Entre els interessats potencials en el negoci de pagaments d'Unicaja estarien Worldline, Fiserv i PayPal.
"Valorem positivament la intenció d'Unicaja perquè aquest tipus d'operació permet monetitzar el valor del negoci, reforçar les ràtios de capital, i sobretot minorar el pressupost d'inversió/despeses (millorar en eficiència) perquè l'empresa tecnològica es fa càrrec de la inversió (TPVs & aplicacions de gestió/programari)", valoren des de Bankinter, que manté la recomanació de comprar l'entitat.
Unicaja donarà a conèixer els seus resultats del primer trimestre del 2024 el proper 29 d'abril, per als quals Renta 4 anticipa una pujada del 21% al marge d'interessos, fins als 382 milions, "marcant el pic, per després anar reduint-se a mesura que l'impacte positiu del procés de repreciació es va esgotant, juntament amb l'augment del cost dels dipòsits, encara que controlat”.
Així, el benefici net augmentarà un 59%, fins als 88 milions, amb “una taxa fiscal efectiva del 40%, impactada per l'impost a la banca que estimem en 80 milions”, afegeixen aquests experts.