Unicaja obté un benefici de 63 milions fins al març, un 10,2% més

El grup bancari atribueix la millora d'aquest resultat a un augment del marge brut del 3,3%

Per

Bolsamania | 30 abr, 2019

Unicaja ha obtingut un benefici net de 63 milions d'euros al tancament del primer trimestre del 2019, xifra que suposa un augment del 10,2% respecte al mateix trimestre de l'exercici 2018. La millora d'aquest resultat està fonamentada, segons ha explicat l'entitat, en un augment del marge brut del 3,3% -impulsat pels ingressos per comissions- i en una disminució de les despeses d'explotació del 3,4%, així com en unes reduïdes necessitats de sanejaments.

El grup bancari atribueix la millora d'aquest resultat a un augment del marge brut del 3,3%, impulsat pels ingressos per comissions, i a una disminució de les despeses d'explotació del 3,4% al costat d'unes reduïdes necessitats de sanejaments, motivades tant per la caiguda del volum d'actius no productius com pels alts nivells de cobertura existents.

Així mateix, l'entitat destaca durant aquest període el manteniment dels alts nivells de solvència i la disminució dels actius no productius, la continuïtat d'alts nivells de cobertura, l'increment del crèdit i de les noves operacions de finançament creditici a empreses i particulars, i els alts i folgats nivells de liquiditat.

El marge brut puja un 3,3% respecte al març del 2018 a causa de l'impuls dels ingressos per comissions -que creixen el 5,1%-, els dividends i els resultats d'operacions financeres. Per la seva banda, el marge d'interessos es manté estable a l'1,03% sobre actius totals mitjans. L'entitat assenyala com un altre factor rellevant en l'evolució dels resultats l'estricta política de control de costos que es reflecteix en una reducció de les despeses d'explotació, del 3,4% en relació amb el mateix trimestre de 2018, cosa que permet que el marge d'explotació abans de sanejaments pugi un 14,4% i arribi als 108 milions al tancament de març.

Finalment, durant el primer trimestre de 2019, el Grup Unicaja Banc ha mantingut unes reduïdes necessitats de sanejaments. L'entitat ha destinat 23 milions a aquest apartat al llarg del trimestre, mantenint el cost del risc de crèdit a nivells baixos, atesos els significatius nivells de cobertura i la continuada reducció dels préstecs dubtosos.

Últimas noticias