UBS llança un programa de recompra d'accions de fins a 2.000 milions de dòlars

És el primer programa de recompra d'accions després de l'adquisició de Credit Suisse

Per

Bolsamania | 02 abr, 2024

El banc suís UBS inicia un programa de recompra d'accions nou. L'entitat helvètica ha anunciat aquest dimarts que té la intenció de recomprar fins a un màxim de 2.000 milions de dòlars de les seves accions entre el 3 d'abril del 2024 i el 2 d'abril del 2026.

Segons ha explicat la companyia, el programa s'acabarà abans si s'ha assolit l'import màxim de 2.000 milions de dòlars o s'ha recomprat el 10% del capital social registrat. La companyia suïssa ha assenyalat que aquesta quantitat correspon a uns 64,1 milions d'accions nominatives o al voltant de l'1,85% del capital social nominatiu d'UBS.

"Com vam comunicar prèviament, el 2024 esperem recomprar fins a 1.000 milions de dòlars de les nostres accions, començant després de la finalització de la fusió d'UBS AG i Credit Suisse AG, que s'espera que es produeixi a finals del segon trimestre", ha assegurat l'entitat en un comunicat, alhora que ha subratllat que la seva "ambició" és que "les recompres d'accions superin el nostre nivell previ a l'adquisició el 2026".

La recompra d'accions es durà a terme mitjançant una línia de negociació separada al SIX Swiss Exchange i els títols es recompraran amb finalitats de reducció de capital.

El nou programa segueix la finalització de la recompra del 2022, que va concloure al mes passat, durant la qual es van adquirir 298,5 milions de les seves accions. Això va representar el 8,62% de les accions per valor de 5.200 milions de dòlars, segons UBS.

"A petició d'UBS, la Junta d'Adquisicions suïssa (TOB) va aprovar en una carta datada el 12 d'abril del 2023 una modificació de l'ús previst originalment de les accions nominatives d'UBS recomprades en el marc d'aquest programa per un import màxim de 178.031.942 accions nominatives, que posteriorment no es van cancel·lar sinó que es van utilitzar per a la realització de la fusió entre Credit Suisse Group AG i UBS", han afegit.

UBS té al davant el gran repte d'integrar el negoci de Credit Suisse després d'acordar l'adquisició del seu gran rival per 3.200 milions de dòlars a finals del mes de març de l'any passat. L'operació ha estat un gran llast per als comptes de l'entitat, que va perdre 715 milions i 279 milions de dòlars al tercer i quart trimestre del 2023, respectivament, com a conseqüència directa de l'impacte de l'operació als resultats.

Precisament, aquest programa de recompra d'accions va ser anunciat durant la presentació de resultats del quart trimestre al mes de febrer passat. Aleshores, l'entitat es va mostrar "compromesa" amb dividend progressiu, per a un augment percentual de dos dígits mitjans el dividend per acció per al 2024.

Així mateix, UBS va informar que el conseller delegat, Sergio Ermotti, va guanyar al voltant de 14,7 milions d'euros el 2023 entre salaris i primes. Aquesta és la segona etapa d'Ermotti al capdavant de l'entitat helvètica, la qual va dirigir entre el 2014 i el 2020. Ermotti es va fer càrrec d'UBS el 5 d'abril del 2023, coincidint amb l'adquisició de Credit Suisse.

Recentment, el Banc Nacional Suís ha destacat que caldria revisar si els requisits de capital exigits a UBS s'ajusten adequadament al pes del gegant bancari helvètic després de l'adquisició de Credit Suisse. Al seu informe anual, el regulador suís va assenyalar que els requisits de capital de les entitats "massa grans per caure" augmenten en funció del grau d'importància sistèmica.

Últimas noticias