Uber es fusionarà a la Xina amb Didi Chuxing, el seu principal competidor

L'empresa emergent tecnològica podria fusionar-se amb el seu reival directe al gegant asiàtic per formar una empresa de 35.000 milions de dòlars

Per

Bolsamania | 01 ago, 2016

Actualitzat : 13:24

L'empresa de transport compartit Uber podria deixar d'operar a Xina com a tal, ja que seria a punt de fusionar-se amb el seu principal competidor al país asiàtic, Didi Chuxing Technology, mitjançant un acord pel qual es crearia una companyia amb un valor total de 35.000 milions de dòlars, en la qual Uber tindria una participació del 20%, segons apunten des de Bloomberg.

La principal xarxa de transport privat de particulars a nivell mundial s'unirà, per tant, al seu rival directe a Xina, un país pel qual Uber ha apostat fort en els últims mesos. De fet, l'empresa havia anunciat l'aixecament de 3.200 milions de dòlars (2.865 milions d'euros) en els últims nou mesos per poder ampliar operacions i poder competir amb Didi Chuxing.

Llegiu també: Uber planea pedir un préstamo de entre 1.000 y 2.000 millones de dólares

Per tant, l'empresa emergent tecnològica faria un pas estratègic diferent mitjançant aquesta nova aliança. Uber Chna, la societat creada perquè l'empresa pugui operar al gegant asiàtic, i que és copropietat d'Uber, Baidu i altres empreses, tindria així una cinquena part d'aquesta nova companyia.

L'operació podria fins i tot fer-se oficial aquest mateix dilluns, apunten des del Wall Street Journal, i es produeix tan sol uns dies després que la Xina anunciés una nova normativa per a aquest tipus de transport privat entre particulars. Segons Bloomberg, després d'aquest acord per fusionar ambdues companyies, Didi Chuxing invertirà uns mil milions de dòlars a Uber, la qual cosa farà que la tecnològica passi a valer 68.000 milions.

UNA FUSIÓ PER A SER RENDIBLES

"No tinc cap dubte que Uber China i Didi Chuxing seran més fortes juntes" assegura Kalanich al seu comunicat

"Avui anunciem la nostra intenció de fusionar Uber a la Xina amb Didi Chuxing", assegura el suposat comunicat signat pel conseller delegat d'Uber, Travis Kalanick, recollit per Efe. "No tinc cap dubte que Uber China i Didi Chuxing seran més fortes juntes", afegeix el responsable d'Uber, el qual assegura que la raó fonamental d'aquesta fusió seria buscar beneficis econòmics per poder continuar a la Xina, ja que ambdues empreses (Uber i Didi Chuxing) "estan invertint milers de milions de dòlars a la Xina" però encara no són rendibles.

“Uber i Didi Chuxing estan invertint milers de milions de dòlars a la Xina i ambdues companyies encara han de tornar-se rendibles. Aconseguir la rendibilitat és l'única forma de construir un negoci sustentable que pugui servir millor als passatgers, conductors i ciutats xinesos en el llarg termini”, afegeix el màxim responsable d'Uber.

L''Uber xinès' com es coneix a Didi Chuxing, que va sorgir a Àsia de la fusió de Didi Dache i Kuaidi Dache, va obtenir el maig passat una inversió d'1.000 milions de dòlars per part d'Apple. El gegant tecnològic que dirigeix Tim Cook va entrar així amb força al negoci d'una empresa amb més d'11 milions de trajectes al dia i una quota de mercat del 87% en el transport privat a la Xina.

Llegiu més:

El 'Uber chino' se plantea cotizar en Wall Street en 2017

Apple invierte 1.000 millones de dólares en 'el Uber chino'

Uber consigue 3.500 millones de dólares de financiación de un fondo Saudí

Mytaxi se fusiona con Hailo para competir en Europa contra Uber

Últimas noticias